21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Ο Μανούσος Βολουδάκης μιλά για “μεγαλοπρεπέστατη κυβερνητική κωλοτούμπα”

Ημερομηνία:

Για “μεγαλοπρεπέστατη κυβερνητική κωλοτούμπα” μιλά ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στα Χανιά Μανούσος Βολουδάκης σε κείμενο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook.

Πιο αναλυτικά, σημειώνει τα εξής:

“Ευτυχώς υπήρξε απόψε συμφωνία στο Eurogroup.

Ευτυχώς, γιατί διαφορετικά θα έμπαιναν άμεσα σε κίνηση οι μηχανισμοί που θα οδηγούσαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη χρεωκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Ότι πρόκειται για τη μεγαλοπρεπέστερη κυβερνητική κωλοτούμπα που μπορούσε να φαντασθεί κανείς, είναι απολύτως προφανές για όποιον διαβάσει το κείμενο της συμφωνίας – αξίζει τον κόπο, είναι μια σελίδα και κάτι! (Μπορείτε να το δείτε εδώ :http://s.kathimerini.gr/…/keimeno-symfwnias-eurogroup-sta-e…). Το πώς θα αξιολογήσουν την «κυβίστηση» οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικό τους θέμα. 

Ελπίζω στη συνέχεια η κυβέρνηση να επικεντρωθεί στο ουσιώδες : στο να χτίσει την αξιοπιστία της, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει αποτελεσματικά εντός του τετραμήνου τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων – στόχων. (Αυτό ήταν το τελικό ζητούμενο στη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012, για την υπό όρους ελάφρυνση του χρέους).

Εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή, θα είναι τόσο οι μαρξιστικές ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι υπερβολικές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν στους πολίτες. Αν τυχόν η κυβέρνηση αποφασίσει ειλικρινώς να ξεπεράσει τα εμπόδια αυτά και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει στην προσπάθειά της να έχει τη στήριξη των φιλελεύθερων και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Αν δεν ακολουθήσει το δρόμο αυτό, το τέλος των ψευδαισθήσεων θα έλθει πολύ γρήγορα, με δραματικό τρόπο.

Μια που πολύς λόγος έχει γίνει για την εθνική μας αξιοπρέπεια τελευταία, ας προσθέσω κλείνοντας αυτή τη σκέψη : Ελπίζω κάποια στιγμή να κάνει ο καθένας μας αυτό που πρέπει για να πάψει η πολιτική ζωή της πατρίδα μας να κυριαρχείται από παραμύθια.

Σπαταλήθηκαν πολύτιμες δυνάμεις, χρόνος και πολιτικό κεφάλαιο, με σκοπό π.χ. η Τρόικα, να μην αποκαλείται «Τρόικα» αλλά «τρεις θεσμοί». Στη βαθιά κρίση μας οδήγησαν τα ψέματα που κυριάρχησαν για δεκαετίες. Προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι η επίγνωση της αλήθειας.”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...