20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Ο Μανούσος Βολουδάκης στηρίζει “ανεπιφύλακτα” την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κισάμου για την επένδυση στα Φαλάσαρνα

Ημερομηνία:

Με ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης εκφράζει την συμφωνία του με τη γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης και συντάσσεται με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κισσάμου για τη σχεδιαζόμενη επένδυση στα Φαλάσαρνα.

Υπενθυμίζουμε ότι με γνωμοδότηση του το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου που έλαβε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Πέμπτης (15 υπέρ έναντι 11 κατά) έδωσε θετική ψήφο στην εισήγηση που είχε κάνει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή στο τμήμα της επένδυσης στην παραλία των Φαλάσαρνων ενώ πήρε θετικό θέση αλλά μονο υπό όρους για το τμήμα που βρίσκεται στο πίσω τμήμα των Φαλάσαρνων.

Ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει τα εξής:

Όπως είναι γνωστό από τις δημόσιες τοποθετήσεις μου, πιστεύω ότι η πατρίδα μας χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις, σε κάθε τομέα όπου έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Οι επενδύσεις όμως αυτές, πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Γιατί μόνο έτσι η ευημερία που δημιουργούν θα είναι μια ευημερία βιώσιμη, τέτοια που να μπορεί να κληροδοτηθεί στα παιδιά μας μαζί με το φυσικό πλούτο με τον οποίο είναι ευλογημένος ο τόπος μας.

Σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επένδυση στα Φαλάσαρνα, η Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης γνωμοδότησε αρνητικά ως προς το τμήμα της επένδυσης που σχεδιάζεται δυτικά του δρόμου, πάνω στην παραλία των Φαλασάρνων. Με άλλα λόγια η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας λέει «επενδύστε-οικοδομήστε από το δρόμο και πάνω, μην οικοδομείτε από το δρόμο και κάτω, στην αμμουδιά». Όποιος γνωρίζει την περιοχή, πιστεύω δύσκολα θα διαφωνήσει με τη λογική της γνωμοδότησης αυτής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Κισάμου πήρε μια απόφαση βασισμένη ακριβώς πάνω σε αυτή τη γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας. Δεν απέρριψε την επένδυση – αυτό θα ήταν μέγα σφάλμα – αλλά προσδιορισε και οριοθέτησε με σαφή τρόπο τα όρια αναπτυξης του επενδυτικού σχεδίου, ώστε και η επένδυση να υλοποιηθεί, και να προστατευθεί το οικοσύστημα. Παράλληλα, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κισάμου – και εφ’ όσον αυτή γίνει δεκτή στα επόμενα στάδια της διαδικασίας αδειοδότησης- διασφαλίζεται και κάτι ακόμη, ιδιαίτερα σημαντικό: η ελεύθερη πρόσβαση ,στην παραλία των Φαλασάρνων για όλους.

Για τους λόγους αυτούς στηρίζω ανεπιφύλακτα τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κισάμου.

Οι περιοχές των Φαλάσαρνων, του Ελαφονησιου και του Μπάλου, που βρίσκονται στο Δήμο Κισαμου, αποτελούν εξαίρετα οικοσυστήματα και ανοικτούς χώρους κολυμβησης για το ευρύ κοινό,που σήμερα χρήζουν μέτρων προστασίας από οποιεσδήποτε μόνιμες και μη αντιστρεπτές επεμβασεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...