26.6 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Ο Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του: Μην ψηφίσετε Λεπέν

Ημερομηνία:

«Μην κάνετε λάθη που σίγουρα θα ήταν ανεπανόρθωτα». Τι είπε στις δηλώσεις του ο υποψήφιος της Αριστεράς για τον Β’ Γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Την «υπερηφάνειά του για το έργο που επιτεύχθηκε» εξέφρασε ο υποψήφιος της Αριστεράς για τη προεδρία της Γαλλίας, Ζαν Λικ Μελανσόν, μετά τη δημοσιοποίηση των επίσημων exit polls, τα οποία των κατατάσσουν στην τρίτη θέση μεταξύ των υποψηφίων, κάτι που σημαίνει ότι δεν εξασφαλίζει το εισιτήριο του Β’ Γύρου των εκλογών.

«Είδα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα και ο λαός σε όλη την επικράτεια, μια κατάσταση έξαρσης και την αίσθηση ότι μπήκα σε κατάσταση κοινωνικής, οικολογικής έκτακτης ανάγκης και το βλέπουμε απόψε», δήλωσε ο υποψήφιος της Αριστεράς.

Όσον αφορά στο πώς θα κινηθεί ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, ο Μελανσόν στις δηλώσεις του έκανε λόγο για επιλογή ανάμεσα σε «δύο κακά». «Είναι η ανθρώπινη συνθήκη να βρίσκεσαι συνεχώς αντιμέτωπος με αποφάσεις που δύσκολα λαμβάνονται», είπε, ενώ αναγνωρίζοντας τον θυμό των γάλλων πολιτών, τους κάλεσε να μην κάνουν λάθη «που σίγουρα θα ήταν ανεπανόρθωτα».

«Όσο η ζωή συνεχίζεται, ο αγώνας συνεχίζεται», υπογράμμισε ο Μελανσόν.

«Τώρα είναι στο χέρι σας. Ξέρουμε ποιον δεν θα ψηφίσουμε ποτέ. Και για τα υπόλοιπα, οι Γάλλοι είναι σε θέση να ξέρουν τι να κάνουν, είναι σε θέση να αποφασίσουν τι να κάνουν. Δεν πρέπει να δώσετε ψήφο στην κ. Λεπέν», διαμήνυσε ο Μελανσόν.

Σημειώνεται ότι -σύμφωνα με τα exit polls που δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα- ο Ζαν Λικ Μελανσόν βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό που αναμένεται να κινηθεί γύρω στο 20%.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir που μετέδωσε την εκτίμηση ψήφου των εκλογικών ινστιτούτων για τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο υποψήφιος της Αριστεράς θα κινηθεί μεταξύ 19,8%, και 20,8%.

Φωτογράφος: Jonas Costagliola

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...