13.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Ο Μητσοτάκης κάνει αυτοκριτική για τον τρόπο που έβλεπε κάποια πράγματα με τη δημόσια υγεία αλλά ο λαός μας λέει “όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι”

Ημερομηνία:

Εντύπωση προκάλεσαν όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά και στην εφημερίδα “Καθημερινή”.

Σε ερώτηση σχετικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας είπε προχωρόντας σε μία αυτοκριτική για τη στάση που είχε τηρήσει ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν:

« Σας είπα για τη μεγαλύτερη σημασία που αποδίδω στο ΕΣΥ. Και εκεί κάνω κι εγώ τη δική μου, προσωπική αυτοκριτική.. Και για τον τρόπο που έβλεπα ίσως κάποια πράγματα, αλλά και για τις επιλογές που έγιναν σε κάποιες διοικήσεις νοσοκομείων».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης δήλωσε:

«Έχω βάλει, ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, όχι μόνο τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα: να αποκτήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο θα είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνον για τη χώρα αλλά και πανευρωπαϊκά. Νομίζω το αξίζουμε, το αξίζουν οι γιατροί μας, το αξίζουν οι νοσηλευτές μας, το αξίζουν, πάνω απ’ όλα οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι δικαιούνται να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε ένα ποιοτικό σύστημα υγείας».

Βεβαίως, είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε περιόδους κρίσης οι πολιτικοί να λένε πράγματα τα οποία μετά ξεχνάνε. Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει ένα πολιτικό ρεύμα που στην Ελλάδα όπως και σε όλο τον κόσμο τάχθηκε υπέρ του περιορισμού του ρόλου του δημοσίου, ακόμα και στους ευαίσθητους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Οι συνθήκες που διαμορφώνει η επιδημία του κορωνοϊού είναι αρκετές για να αλλάξει έτσι ριζικά κατεύθυνση ένας πολιτικός που ποτέ δεν αρνήθηκε την πίστη του στην “ελεύθερη αγορά”;

Ο λαός μας λέει: “Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι”.

Στην Ελλάδα, ακούμε συχνά για πολλά κεράσια. Καλό θα είναι οι πολίτες και σε αυτή την περίπτωση να κρατάνε μικρό καλάθι.

Αλλά ταυτόχρονα να απαιτούν και να αγωνίζονται αυτό που είναι ορθό και αναγκαίο: Το καλάθι να γίνει στην πραγματικότητα μεγαλύτερο, όχι στα λόγια.

Και ο μόνος τρόπος για να γίνει μεγαλύτερο είναι να γίνουν περισσότερα τα κεράσια, δηλαδή, με το να γίνουν περισσότερες προσλήψεις στον τομέα της υγείας, με βελτίωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, με αύξηση της χρηματοδότησης.

Ότι δηλαδή δεν έγινε την περίοδο της πανδημίας παρά τις υποσχέσεις που έδωσε η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...