16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης” τη Δευτέρα 9 Μάρτη στο βιβλιοπωλείο Επιλογές | Βίντεο

Ημερομηνία:

Η Επιτροπή Χανίων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) & το βιβλιοπωλείο Επιλογές παρουσιάζουν το βιβλίο του Χ. Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», τη Δευτέρα 9 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του βιβλιοπωλείου Επιλογές.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Σήφης Μιχελογιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής Χανίων της ΔΕΦΝΚ, η Αθηνά Γαλανάκη, εκπαιδευτικός-φιλόλογος και ο συγγραφέας Χρήστος Τσαντής.

«Ο συγγραφέας μέσα από τα κείμενά του, υπερασπίζεται τα γραφόμενά του και τα υποστυλώνει με πάθος. Ένα πάθος λυρικό και δραματικό μαζί. Αυτό θα το λέγαμε δραματοποιημένο λυρισμό, γεμάτο εικόνες, χρώματα και μυρωδιές που ο αναγνώστης διαβάζοντας τις σελίδες έχει τη δυνατότητα συνειρμικά να συνθέσει και να σκηνοθετήσει θεατρικά τα τεκταινόμενα του έργου.

Η θάλασσα η βαθιά με την τρικυμία της, βρίσκεται μέσα μας κι εκεί ο συγγραφέας μάς παραπέμπει για το ψάξιμο της ελπίδας. Αυτή η ανίχνευση είναι το ταξίδι ολόκληρης ζωής. Είναι το ταξίδι για την Ιθάκη του καθενός. Δύσκολα την προσεγγίζουμε. Ίσως να μη φτάσουμε ποτέ στο λιμάνι της. Οι Ιθάκες αχνοφαίνονται πολύ μακριά μας. Μας έδωσαν όμως το ωραίο ταξίδι, κι αυτό είναι το νόημα και η ουσία της ζωής», είπε ο ποιητής Ανδρέας Βάλσαμος παρουσιάζοντας το βιβλίο στην εκδήλωση που έγινε στην Πάτρα.

Το ταξίδι του βιβλίου ξεκίνησε από τα Χανιά και από τότε παρουσιάστηκε από τον Όμιλο Φίλων για την Ουνέσκο στην Αθήνα, από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Καζαντζάκη, το 9 & 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, καθώς και από τους Φορείς για την ψυχική Υγεία «Υπέρβαση» και «Κρίκος». Παρουσιάστηκε ακόμα, στο Ναύπλιο, από το χώρο αυτογνωσίας και δημιουργίας «Με ένα Καλειδοσκόπιο» και στην Πάτρα από τη Λέσχη Πολιτισμού «Δρόμος».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=49O2Fwe_js0″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...