18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«Ο Μπάλντουιν δεν είναι υπεύθυνος για το τραγικό συμβάν», είπε ο πατέρας της Χαλίνα Χάτσινς μετά την κηδεία της – “Επικινδυνα απρόσεκτη” η οπλουργός

Ημερομηνία:

Λίγες ώρες μετά την τέλεση της ιδιωτικής κηδείας της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς, που πέθανε όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν, σε γύρισμα σκηνής της ταινίας Rust, ο πατέρας της τοποθετήθηκε για το τραγικό συμβάν.

Όπως δήλωσε στη βρετανική Sun ο πατέρας της 42χρονης, «ο Μπάλντουιν δεν είναι υπεύθυνος για το τραγικό συμβάν».

Ο Ανατόλι Αντρόσοβιτς επέρριψε ευθύνες στην ομάδα της ταινίας που έδωσε στον ηθοποιό το γεμάτο όπλο. Δεν έχει καταστεί σαφές γιατί το όπλο περιείχε πραγματικές σφαίρες.

Ο υπεύθυνος για τα όπλα σε γυρίσματα ταινιών είναι γνωστός ως οπλουργός. Η οπλουργός για την ταινία «Rust», η Χάνα Γκουτιέρες είχε ρυθμίσει το όπλο και άλλα δύο, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

Πριν από το συμβάν της Πέμπτης, πολλά μέλη της ομάδας παραγωγής αυτής της χαμηλού προϋπολογισμού ταινίας αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για κακές συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Η εφημερίδα Los Angeles Times ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα ο κασκαντέρ σωσίας του Μπάλντουιν πυροβόλησε κατά λάθος δύο σφαίρες με ένα «υποκατάστατο πυροβόλο όπλο» («prop firearm»), αφού του είχαν πει ότι ήταν ένα «κρύο όπλο» («cold gun») ένας όρος που χρησιμοποιεί η βιομηχανία για όπλα που δεν είναι γεμισμένα με σφαίρες, συμπεριλαμβανομένων των κενών.

Τουλάχιστον ένας εργαζόμενος παραπονέθηκε σ’ έναν διευθυντή παραγωγής για την ασφάλεια των όπλων στα γυρίσματα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη μέλη της ομάδας παραγωγής, που δεν κατονομάζονταν στο δημοσίευμα.

Το ίδιο λάθος μπορεί να συνέβη και την Πέμπτη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Ένας βοηθός σκηνοθέτη, ο Ντέιβ Χολς έδωσε στον Μπόλντουιν το υποκατάστατο όπλο και του είπε ότι ήταν ένα «κρύο όπλο», σύμφωνα με μια ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη που υποβλήθηκε στο πλαίσιο εντάλματος έρευνας.

Στην κηδεία της κινηματογραφίστριας ο Άλεκ Μπάλντουιν

Στην ιδιωτική κηδεία της κινηματογραφίστριας, Χαλίνα Χάτσινς, βρέθηκε ο πρωταγωνιστής ταινίας Rust, Άλεκ Μπάλντουιν. Ο αποχαιρετισμός της 42χρονης, που πέθανε από πυροβολισμό αφότου εκπυρσοκρότησε το όπλο του Μπάλντουιν στο γύρισμα σκηνής, έγινε παρουσία του συζύγου της και του εννέα ετών γιού της.

Ο Μπάλντουιν εθεάθη με τον σύζυγο και τον γιο της άτυχης κινηματογραφίστριας σε ξενοδοχείο στη Σάντα Φε του Μεξικού. Και οι τρεις τους προχωρούν με σκυμμένο το κεφάλι. Σε μία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν ο Μπάλντουιν φαινεται να κάνει μια σφιχτή αγκαλιά τον σύζυγο της Χάτσινς.

Νωρίτερα, ο ηθοποιός είχε γράφει το εξής στο Twitter: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το σοκ και τη θλίψη μου για το τραγικό συμβάν».

“Επικινδυνα απρόσεκτη” η οπλουργός

Η υπεύθυνη επί των όπλων, ο άνθρωπος που τα γέμιζε, τα καθάριζε και τα προετοίμαζε για τα γυρίσματα της ταινίας «Rust», έχει χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνα απρόσεκτη» σε προηγούμενη εργασία της, όταν είχε δώσει όπλο χωρίς πρώτα να το ελέγξει σε έφηβη ηθοποιό!

"google ad"

Η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, 24 χρονών, ήταν η υπεύθυνη επί των όπλων στην παραγωγή της ταινίας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της οποίας ο Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε σοβαρά τον σκηνοθέτη. Η Χαλίνα Χάτσινς και ο Τζόελ Σόουζα «τραυματίστηκαν από σφαίρες όταν ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε με το πιστόλι που χρησιμοποιούσε για το γύρισμα» της ταινίας «Rust», η οποία παράγεται για λογαριασμό του Netflix

Τώρα, μια μια οι ειδήσεις – απόνερα της τραγωδίας φθάνουν στην ακτή της αλήθειας και αρχίζουν να συνθέτουν ένα περίεργο παζλ…

Η τελευταία είδηση που έχει να κάνει με την τραγωδία του Χόλιγουντ, αφορά στη νεαρή γυναίκα που ήταν υπεύθυνη για τα πυροβόλα όπλα στην παραγωγή και  που είναι η κόρη διάσημου σκηνοθέτη, που όμως δεν κατέχει θετικά διαπιστευτήρια.

“Απρόσεκτη και επιπόλαια”

«Ήταν απρόσεκτη με τα όπλα, συμπεριφερόταν επιπόλαια και δεν τηρούσε κανόνες ασφαλείας», δήλωσε συνεργάτιδά της Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της. Οι δυο τους είχαν βρεθεί στα ίδια πλατό της παραγωγής της νέας ταινίας του Νίκολας Κέιτζ «The Old Way». «Την παρακολουθούσαμε πολλές φορές που γέμιζε τα όπλα με τρόπο που ήταν φανερό πως δεν είναι ασφαλής».

Και άλλος συνεργάτης της 24χρονης οπλουργού από την ίδια παραγωγή είπε ότι: «Έχω εργαστεί σε πολλά γυρίσματα ταινιών. Στο The Old Way πρόσεξα ότι δεν δινόταν η επιβεβλημένη προσοχή στα όπλα».

Το πιο ανησυχητικό περιστατικό, στο οποίο αναφέρθηκαν και οι δύο άνθρωποι που συνεργάστηκαν με την Γκουτιέρες Ριντ, συνέβη όταν η υπεύθυνη των όπλων, φέρεται να παρέδωσε ένα πιστόλι που δεν είχε ελεγχθεί στην 11χρονη ηθοποιό Ryan Kiera Armstrong!

«Γέμιζε το πιστόλι στο έδαφος, όπου υπήρχαν βότσαλα και άλλα αντικείμενα. Δεν την είδαμε να το ελέγχει, δεν ξέραμε αν κάτι μπήκε στη θαλάμη ή όχι», ισχυρίστηκαν. Τα γυρίσματα τότε σταμάτησαν για λίγο, αφού το συνεργείο του «The Old Way» ζήτησε από την υπεύθυνη να ελέγξει το όπλο για αν έχει καθαρή κάννη.

Κι άλλα περιστατικά εκπυρσοκρότησης!

Η νεαρή οπλουργός φέρεται να συνέχισε να εργάζεται με τον ίδιο επιπόλαιο τρόπο στο «Rust», καθώς υπάρχει κατάθεση, ότι υπήρξαν τουλάχιστον δύο περιστατικά εκπυρσοκρότησης όπλων στα γυρίσματα πριν από τον μοιραίο πυροβολισμό την Πέμπτη. Οι περισσότεροι περιγράφουν την Γκουτιέρες Ριντ ως «άπειρη και επιπόλαιη».

Ωστόσο, ο διευθυντής του συνεργείου της παραγωγής του «The Old Way» Jeffrey W. Crow, υπερασπίστηκε τη Ριντ, λέγοντας ότι είναι «μια σοβαρή νέα και ανερχόμενη, αλλά και ιδιαίτερα πρόθυμη και ταλαντούχα οπλουργός». Και συμπλήρωσε: «Είναι άπειρη, αλλά εξαιρετική επαγγελματίας». «Έχοντας εργαστεί με τη Χάνα, εκπλήσσομαι που όλα αυτά συνέβησαν στον χώρο της», πρόσθεσε.

Τα μέλη του συνεργείου του «Rust» κατηγόρησαν επίσης τον βοηθό σκηνοθέτη Dave Halls ως συνυπεύθυνο με την Ριντ για το μοιραίο περιστατικό. Είπαν ότι ήταν δουλειά του να ελέγξει αν το όπλο ήταν ασφαλές, όμως φέρεται να έδωσε το όπλο στον Μπάλντουιν χωρίς να το έχει εξετάσει με προσοχή, όπως όφειλε. «Αυτός ο τυπικός. Αλλά επιβεβλημένος έλεγχος και μόνο θα είχε αποτρέψει αυτό το μοιραίο περιστατικό», έχει επισημανθεί. Ο βοηθός σκηνοθέτη είναι η τελευταία γραμμή ελέγχου.

Προβλήματα από την αρχή

Η παραγωγή του «Rust» φέρεται να υπέφερε από διάφορα προβλήματα λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού της ταινίας και των συνεχών μειώσεων του κόστους. Το συνεργείο φέρεται να διαμαρτυρόταν για τις πολύωρες μετακινήσεις και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές τους.

Τα πλημμελή μέτρα ασφαλείας ήταν επίσης λόγος ανησυχίας, με κάποιους να λένε ότι η παραγωγή δεν διεξήγαγε καμία έρευνα μετά την εκπυρσοκρότηση όπλου στα γυρίσματα σε προηγούμενο περιστατικό, το περασμένο Σάββατο. «Δεν είχαμε καμία βεβαιότητα ότι δεν θα συμβεί ξανά. Το μόνο που ήθελαν να κάνουν ήταν να τρέχουν, να τρέχουν και να τρέχουμε…».  Αυτή τη στιγμή η αστυνομία ερευνά το τραγικό περιστατικό, το οποίο συνέβη στο Bonanza Creek Ranch έξω από τη Σάντα Φε. Ακόμα δε έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ