19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Μπέπε Γκρίλο συναντά το Νότη Μαριά: παλεύοντας για μια Συμμαχία των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε.

Ημερομηνία:

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κινήματος των Πέντε Αστέρων κ. Μπέπε Γκρίλο είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Ευρωβουλευτής και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Νότης Μαριάς.

Σημειώνεται ότι ήδη ο Νότης Μαριάς και οι Ευρωβουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων έχουν αναλάβει σειρά κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έχουν εκδώσει κοινή ανακοίνωση στην οποία επισημαίνουν την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός αντι-μερκελικού μετώπου του Ευρωπαϊκού Νότου.

Μετά τη συνάντηση Γκρίλο-Μαριά εκδόθηκε το παρακάτω κοινό Δελτίο Τύπου στα Ελληνικά, Ιταλικά και Αγγλικά το οποίο έχει ως εξής:

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο Μπέπε Γκρίλο συναντήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και εξαιρετικής συνεννόησης με το Νότη Μαριά, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες.

Ο Γκρίλο και ο Μαριάς συζήτησαν για την κατάσταση στην Ιταλία και την Ελλάδα, που αμφότερες γονάτισαν λόγω των συνεπειών του ευρώ και της λιτότητας που επιβλήθηκε από την Ευρώπη των τραπεζών και της γραφειοκρατίας. Η κοινή ανάλυση και προοπτική επίσης αφορούσε την δυνατότητα δημιουργίας μιας Συμμαχίας των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε, που από κοινού θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ενιαία πλατφόρμα βασισμένη στη συνεργασία, ικανή να έχει ένα μεγάλο βάρος διεθνώς και να ξεφύγει από την θηλιά της ΕΚΤ δίνοντας τελικά ανάσα στους λαούς και την πραγματική οικονομία.

Μια πολλή θετική συνάντηση, που τονίζει την πλήρη συμφωνία ανάμεσα στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων και τον Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά που είναι έτοιμοι να επεκτείνουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στο μέλλον.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...