28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ο Μπερλουσκόνι έσπασε το εμπάργκο στον Πούτιν: Του έστειλε κρασιά και ένα «τρυφερό γράμμα»

Ημερομηνία:

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «επανασυνδέθηκε» με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν από τους «πέντε πραγματικούς φίλους» του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με ηχογράφηση που δημοσιεύτηκε από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Αφορμή της επικοινωνίας που είχαν οι δύο ηγέτες ήταν τα γενέθλια τους. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγινε 86 ετών στις 29 Σεπτεμβρίου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να κλείνει τα 69.

«Έχω έρθει ξανά σε επαφή με τον Πούτιν. Στα γενέθλιά μου, μου έστειλε 20 μπουκάλια βότκα και ένα πολύ γλυκό γράμμα», είπε ο Μπερλουσκόνι σε βουλευτές, σύμφωνα με το ηχητικό που δημοσίευσε το πρακτορείο LaPresse.

Ο Μπερλουσκόνι δεν άφησε αναπάντητη την κίνηση του Ρώσου προέδρου, με τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό να του στέλνει μπουκάλια Λαμπρούσκο και ένα εξίσου γλυκό γράμμα.

Στο ηχητικό απόσπασμα, ακούγεται επίσης ο Μπερλουσκόνι να λέει ότι ανησυχεί για τη σχέση της Ιταλίας με τη Ρωσία καθώς «όπως είπαν οι υπουργοί βρισκόμαστε ήδη σε πόλεμο μαζί τους επειδή παρέχουμε όπλα και χρηματοδότηση στην Ουκρανία».

Ωστόσο, εκπρόσωπος του κόμματος του Μπερλουσκόνι αρνήθηκε ότι είχε ξανά επαφή με τον Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι έλεγε στους βουλευτές του «μια παλιά ιστορία πριν από πολλά χρόνια».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...