13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Μπογδάνος κάνει κόμμα και δηλώνει: Τζήμερος και Φαήλος είναι σε κανονική σχέση με το Μαξίμου

Ημερομηνία:

Του Βασίλη Σκουρή

Την κάθοδό του με κόμμα στις προσεχείς εκλογές προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά των έως τώρα συνοδοιπόρων του Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη!

«Είναι σε κανονική «σχέση» με τη ΝΔ και τον μηχανισμό του Μαξίμου, προφανώς παίρνουν γραμμή και υλικό για τις αναρτήσεις τους – αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια συμπόρευση, συνεννοούνται για τη στάση που θα κρατήσουν στο εκάστοτε ζήτημα και λειτουργούν σαν βραχίονας του επικοινωνιακού μηχανισμού της κυβέρνησης. Τα έζησα και έφριξα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ενώ προσθέτει:

«Ο σκοπός τους, εντούτοις, φαίνεται πως δεν είναι καν να μπουν στη Βουλή. Αν ήθελαν κάτι τέτοιο, δεν θα έπαυαν τη συνεργασία με τους δύο εκείνους ανθρώπους, που μπορούσαν πράγματι να τους βοηθήσουν να μπουν στη βουλή, δηλαδή την Αφροδίτη Λατινοπούλου και εμένα. Αντίθετα, στόχος τους φαίνεται πως είναι να «μαντρώσουν» στο «παραμάγαζό» τους όσο το δυνατόν περισσότερους δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες, ώστε να ρίξουν το μέτρο της αυτοδυναμίας υπέρ της ΝΔ».

Ο Κ. Μπογδάνος, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί, αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ και προαναγγέλλει κάθοδό του στις εκλογές, με κόμμα που θα έχει αναφορές στη Θάτσερ, τον Όρμπαν και τη Μελόνι!

  1. Γιατί διαγράφηκες από το κόμμα που ιδρύσατε με Τζήμερο και Κρανιδιώτη: Σε κατηγορούν για αλαζόνα, αφήνεται να εννοηθεί ότι διεκδικούσες την ηγεσία…

Δεν «διεγράφην», διότι δεν ήμουν ποτέ μέλος τους. Είχα μάλιστα διαμηνύσει στον κο Τζήμερο την πρόθεσή μας να φύγουμε, πριν ανακοινώσει την κατά φαντασίαν διαγραφή. Όσο για τις επί προσωπικού νύξεις και κατηγορίες εναντίον κάποιου που μέχρι την προηγουμένη εκθείαζαν, είναι προφανές ότι ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων και ήθους επιστρατεύονται μικρότητες. Δεν ακολούθησα και δεν θα ακολουθήσω αυτήν την ολισθηρή επιλογή. Αντίθετα, θα επιμείνω στους σοβαρούς πολιτικούς λόγους, για τους οποίους η συμπόρευση της Αφροδίτης Λατινοπούλου και εμού με τη Δημιουργία κρίθηκε αδύνατη.

Πράγματι, ήταν αδύνατο να συμβιβαστούμε με συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά της Δημιουργίας. Ας αναφέρουμε κάποια από αυτά:

Είναι σκληρά νεοφιλελεύθεροι: Κατά πρώτον, απορρίπτουμε τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό του κου Τζήμερου. Φαίνεται ότι δεν έχει περάσει ούτε μέρα από τότε που έγραφε τα «αξιότιμη κα Μέρκελ» και παραμένει αμετανόητος. Αν ήταν στο χέρι του, πιθανότατα θα ιδιωτικοποιούσε το σύμπαν, μέχρι τις βασικότερες υποδομές. Κάποιος θα έλεγε, πως τρέφει μεταφυσική σχεδόν απέχθεια για το κράτος συνολικά, πως δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της δωρεάν παιδείας και υγείας, ενώ εχθρεύεται δε συλλήβδην τους δημοσίους υπαλλήλους. Να φανταστείτε, πως ούτε καν τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν εξαιρούσε από την άρση της μονιμότητας στο πρόγραμμά του, πριν το επιβάλει η Εθνική Συμφωνία.

Δεν είναι δεξιοί: Κατά δεύτερον, η Δημιουργία έχει πρόβλημα με τη λέξη και την έννοια «δεξιός». Ξεκάθαρη η εσωτερική ντιρεκτίβα του κου Τζήμερου, να μην χρησιμοποιείται ο προσδιορισμός «δεξιός» για το κόμμα. Σιωπή σε αυτό ο δήθεν δεξιός κος Κρανιδιώτης. Και όχι μόνο έχουν πρόβλημα με την έννοια της δεξιάς, αλλά απεχθάνονται ανοιχτά τον συντηρητισμό – τη νούμερο ένα πολιτική ιδεολογία παγκοσμίως που σήμερα πολεμά τη «φιλελέ» νέα τάξη πραγμάτων.

Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την ευρωομάδα των συντηρητικών, την ομάδα του Ορμπάν και της Μελόνι. Θα ήταν υποκριτικό, λοιπόν, να κρύψω την ιδεολογία μου και να μην αναφέρω το όνομα πχ της Μάργκαρετ Θάτσερ (πραγματικό περιστατικό), διότι έτσι επιθυμούν άνθρωποι που ιδεολογικά ταυτίζονται με το ΟΦΑ («όπου φυσάει ο άνεμος»). Τη μία συνεργάζονται με την κα Μπακογιάννη, την άλλη με τον κο Βαλιανάτο, την τρίτη με τον κο Σκυλακάκη και την άλλη στιγμή προσπαθούν να πουλήσουν κίβδηλα το Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια. Πρόκειται, φαίνεται τελικά, περί πολιτικών μικροεργολάβων χωρίς καμιά πραγματική ιδεολογία.

Δεν αγαπούν την Ορθοδοξία: Όσο συνεργάστηκα με το κόμμα τους, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος δεν πάτησαν έστω μία φορά το πόδι τους σε κάποια από τις εκκλησίες που επισκέφθηκα. Μάλιστα, το επίσημο πρόγραμμα της Δημιουργίας είναι υπέρ του χωρισμού κράτους – Εκκλησίας. Ο κος Τζήμερος ακούει «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» και βγάζει φλύκταινες. Η Δημιουργία θέλει διαχρονικά να καταργήσει τις αναφορές που κάνει το Σύνταγμα της Ελλάδος στην Ορθοδοξία, ενόσω ο κος Κρανιδιώτης εξαπολύει εθνολαϊκές «στρακαστρούκες» για αντιπερισπασμό. Δεν υπάρχει Έλληνας πατριώτης, δεξιός και Χριστιανός Ορθόδοξος που να μπορεί να δεχθεί τέτοια πράγματα.

Είναι σκληροί οπαδοί της υποχρεωτικότητας: Ο κος Τζήμερος πρότεινε οι ανεμβολίαστοι να απολύονται! Ο κος Κρανιδιώτης το πάει ένα βήμα παραπέρα. Θέλει οι ανεμβολίαστοι να πηγαίνουν φυλακή! Είχαν αμφότεροι δεσμευθεί ότι θα ανακαλούσαν αυτές τις δηλώσεις τους. Δεν το έκαναν. Τέτοιες αντιλήψεις είναι ασυμβίβαστες με τις αρχές και τις αξίες κάθε ελεύθερου ανθρώπου που θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα να ορίζει το σώμα του, αλλά και κάθε εθνικά σκεπτόμενου πολίτη, που απορρίπτει την επιβολή της καθεστωτικής ατζέντας των διεθνών ελίτ και των εδώ υπαλλήλων τους.

Όλα τα παραπάνω, και πολλά άλλα ακόμα, ξεκινώντας από το ότι δεν δεχόμαστε να μετατραπούμε σε κυβερνητικά δεκανίκια, τους διαμηνύσαμε επανειλημμένως ότι πρέπει να αλλάξουν. Τους είπαμε επίσης ότι δεν γίνεται να παραθερίζουν από τον Ιούνιο και να κάνουν δήθεν πολιτική από το τουίτερ σαν τους αργόσχολους. Ξεκαθαρίσαμε, ότι δεν ανεχόμαστε να ταυτιζόμαστε με υβριστικά και χυδαία τουίτ και αναρτήσεις του κου Κρανιδιώτη, γεμάτα υπονοούμενα καφενειακού επιπέδου. Τονίσαμε ότι ένα κόμμα χρειάζεται γραφεία, τηλεφωνικό κέντρο, δράσεις, φυσική υπόσταση. Δεν μας άκουσαν, δεν έχουμε θέση μαζί τους. Απλά τα πράγματα.

  1. Όντως Τζήμερος και Φαήλος φλερτάρουν με τη ΝΔ, όπως τους κατηγόρησες; Με ποιο σκοπό και πού το στηρίζεις;

Όχι, δεν φλερτάρουν. Φλέρταραν μέχρι και την υπόθεση Ανδρουλάκη, όπου ο κος Κρανιδιώτης ανέλαβε ανοιχτά τον ρόλο της εμπροσθοφυλακής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έκτοτε, είναι σε κανονική «σχέση» με τη ΝΔ και τον μηχανισμό του Μαξίμου, προφανώς παίρνουν γραμμή και υλικό για τις αναρτήσεις τους – αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια συμπόρευση, συνεννοούνται για τη στάση που θα κρατήσουν στο εκάστοτε ζήτημα και λειτουργούν σαν βραχίονας του επικοινωνιακού μηχανισμού της κυβέρνησης. Τα έζησα και έφριξα.

"google ad"

Συγχρόνως, οι μισές αναπαραγωγές των μηνυμάτων τους είναι από φιλοκυβερνητικούς λογαριασμούς, ενώ τους παίζουν προνομιακά μέσα που ελέγχει η ΝΔ. Αν κάποιος παρατηρήσει θα δει ότι μέσα σε δύο – τρεις μόλις μήνες έχουν εκθειάσει με διάφορες αφορμές έξι υπουργούς και πολλάκις τον πρωθυπουργό.

Ο σκοπός τους, εντούτοις, φαίνεται πως δεν είναι καν να μπουν στη Βουλή. Αν ήθελαν κάτι τέτοιο, δεν θα έπαυαν τη συνεργασία με τους δύο εκείνους ανθρώπους, που μπορούσαν πράγματι να τους βοηθήσουν να μπουν στη βουλή, δηλαδή την Αφροδίτη Λατινοπούλου και εμένα. Αντίθετα, στόχος τους φαίνεται πως είναι να «μαντρώσουν» στο «παραμάγαζό» τους όσο το δυνατόν περισσότερους δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες, ώστε να ρίξουν το μέτρο της αυτοδυναμίας υπέρ της ΝΔ. Για αυτό την επαύριο, κυριολεκτικά, της έλευσης Λατινοπούλου στο κόμμα, τα τίναξαν όλα στον αέρα. Διότι ένιωσαν ότι χάνουν τον έλεγχο και ότι το εγχείρημα που έχουν πάρει απόφαση να ρίξουν στα βράχια, πιθανόν να πετύχαινε.

  1. Θα κατέβεις στις εκλογές; Και αν ναι, με ποιους;

Όχι, δεν θα κατέβω. Θα κατέβουμε. Με τις και τους συνεπείς. Εργαζόμαστε ήδη εντατικά για το επόμενο βήμα, που θα ανακοινωθεί σύντομα. Η χώρα – και η δημοκρατία μας – χρειάζεται επιτέλους ένα καθαρό πατριωτικό και προσηλωμένο στην οικονομική ελευθερία κόμμα, τύπου Ορμπάν. Οι συντηρητικές δυνάμεις ανεβαίνουν παντού στην Ευρώπη.

Κυβερνούν στην Ουγγαρία, την Πολωνία, την Σλοβενία, κυριαρχούν στις χώρες του Βίζεγκραντ, έρχονται στην Τσεχία και στην Ιταλία, κρίνουν τα πράγματα στη Γαλλία, την Ισπανία τη Δανία, επανέρχονται στις ΗΠΑ. Ερχόμαστε, επιτέλους, και στην Ελλάδα. Με κρυστάλλινες θέσεις και ξεκάθαρα απέναντι στην προοδευτική και διεθνιστική κατρακύλα. Έχουμε μπροστά μας ένα στοίχημα γενιάς. Και θα το κερδίσουμε.

  1. Να γυρίσεις στη ΝΔ το συζητάς;

Προφανώς και όχι. Η πατρίδα μου παραδίδεται, η περιφέρειά μου και πρωτεύουσα της Ελληνικής Δημοκρατίας ισλαμοποιείται. Δεν μου το επιτρέπει πρώτα και κύρια η βουλευτική μου συνείδηση. Η Αθήνα ήταν σε καλύτερη κατάσταση επί ΣΥΡΙΖΑ – τότε το οξύ πρόβλημα περιοριζόταν σε μία γειτονιά. Να γυρίσει η ΝΔ στη ΝΔ πρέπει, λοιπόν, πρώτιστα. Όμως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Συνεπώς, προχωράμε, Λένε πως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ακριβώς διότι στη δημοκρατία όλοι έχουμε δικαίωμα να εκπροσωπούμαστε.

Σήμερα οι εθνικά και συντηρητικά σκεπτόμενοι πολίτες που έχουν αντίληψη, γνωρίζουν πια καλά ότι είναι αδιανόητη η ψήφος τόσο σε αυτήν την κυβέρνηση, όσο και σε εξαπτέρυγά της που στην επόμενη κάλπη θα έχουν εκπληρώσει τον ρόλο τους και θα εξαφανιστούν. Αυτούς τους πολίτες – που είναι πάρα πολλοί – οφείλουμε έντιμα και αστικά, ως νέα γενιά που δεν «ντιλάρει» με τις ελίτ ούτε μασά τα λόγια της, να τους εκπροσωπήσουμε όπως τους αξίζει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ