16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης με αφορμή τη διάσωση των 590 μεταναστών στην Κρήτη: “Δεν μπορούμε να σηκώσουμε το τεράστιο βάρος της μετανάστευσης μόνοι μας”

Ημερομηνία:

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχετικά με την ευρεία επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του Φ/Γ πλοίου “BARIS” με επιβαίνοντες επτακόσιους (700) περίπου παράνομους μετανάστες, που ολοκληρώθηκε νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως για ακόμα μία φορά η Ελλάδα έκανε το καθήκον της. Ωστόσο, “περιμένει από την Ευρώπη να αντιληφθεί ότι οι χώρες του Νότου δεν μπορούν να σηκώσουν το τεράστιο βάρος της μετανάστευσης μόνες τους”.

“Δεν μπορεί να γίνονται τόσο μεγάλες, με κίνδυνο για την ασφάλεια καταρχάς των στελεχών μας, αλλά και πολυέξοδες επιχειρήσεις διάσωσης και η Ευρώπη να μην αντιλαμβάνεται ότι αυτό το κόστος πρέπει να επιμεριστεί δίκαια και ισοδύναμα σε όλα τα Κράτη – Μέλη” πρόσθεσε.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας:

IMG_3329

Να αντιληφθεί η Ευρώπη ότι δεν μπορούμε μόνοι μας να σηκώσουμε το τεράστιο βάρος της μετανάστευσης

Βρίσκομαι, τις τελευταίες δύο μέρες, σε απευθείας επικοινωνία με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον οποίο και έχω ενημερώσει για όλες τις ενέργειες. Και, βεβαίως, δηλώνοντας για άλλη μία φορά ότι η Ελλάδα κάνει αυτό που της αναλογεί και περιμένει από την Ευρώπη να αντιληφθεί ότι οι χώρες του Νότου δεν μπορούν να σηκώσουν το τεράστιο βάρος της μετανάστευσης μόνες τους. Δεν μπορεί να γίνονται τόσο μεγάλες, με κίνδυνο για την ασφάλεια καταρχάς των στελεχών μας, αλλά και πολυέξοδες επιχειρήσεις διάσωσης και η Ευρώπη να μην αντιλαμβάνεται ότι αυτό το κόστος πρέπει να επιμεριστεί δίκαια και ισοδύναμα σε όλα τα Κράτη – Μέλη.

Θέλω για άλλη μία φορά, να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Υγείας, τις Τοπικές Αρχές της Κρήτης, τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΕΛ.ΑΣ. Και βέβαια να δηλώσω προς τους φίλους μας στην Ιεράπετρα ότι, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση, μόνοι τους, να αναλάβουν κανένα ειδικό βάρος μακράς φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων. Αυτές οι υπηρεσίες φιλοξενίας παρέχονται σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου λειτουργούν τα κέντρα φιλοξενίας και άμεση μέριμνά μας θα είναι να μεταφερθούν εκεί που πρέπει, αφού ολοκληρωθεί η παροχή των πρώτων βοηθειών ανάγκης.

Θέλω να ευχαριστήσω, ιδιαίτερα όμως, τα περίπου 90 στελέχη του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση. Να ευχαριστήσω τα στελέχη που ξενύχτησαν στο ΕΚΣΕΔ, το Αρχηγείο Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. , τον Αρχηγό του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο, καθώς και όλους τους επιτελείς που από την πρώτη στιγμή, βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη, για τα ελληνικά χρονικά, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες – με αέρα και πολύ έντονο κυματισμό, που έκαναν την επιχείρηση αυτή εξαιρετικά δύσκολη”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...