26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Ο Νίκος Καλογερής νέος Αντιπεριφερειάρχης Χανίων – Τι θα γίνει στους άλλους νομούς

Ημερομηνία:

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και στην Περιφέρεια Κρήτης και αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Αρχής, που στην ουσία είναι ίδια καθώς ο Αρναουτάκης και οι περισσότεροι συνεργάτες του επανεξελέγησαν, θα έχουμε εξελίξεις.

Ο γρίφος που καλείται να λύσει ο περιφερειάρχης (και για το θέμα αυτό δεν μιλάει με κανέναν…) αυτές τις μέρες δεν έχει να κάνει τόσο με τους 4 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες που θα ορίσει, καθώς εκεί λένε οι πληροφορίες έχει καταλήξει, το έφτιαξε και η ίδια η ζωή…  Στα Χανιά θα είναι αντιπεριφερειάρχης ο Νίκος Καλογερής, στο Ρέθυμνο η Μαρία Λιονή και στο Λασίθι ο Γιάννης Γουλιδάκης. Και στο Ηράκλειο; Μετά την αποχώρηση του Ευριπίδη Κουκιαδάκη ο κ. Αρναουτάκης δεν θα ρισκάρει άλλο πρόβλημα… χημείας με τον πιο στενό του συνεργάτη και θα πάει προφανώς σε μια επιλογή που υπαγορεύει η καλή σχέση και η αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Ποιος είναι αυτός; Σίγουρα το πρώτο φαβορί, ο Γιώργος Πιτσούλης, ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου. Εάν πάει ο γιατρός αντιπεριφερειάρχης βέβαια τίθεται θέμα με τον πρόεδρο και η επιλογή θέλει σκέψη από τον Αρναουτάκη ο οποίος όμως φαίνεται ότι έχει λύσεις- μια από αυτές ακούγεται ότι είναι ο πολύπειρος για τα αυτοδιοικητικά μέχρι τώρα δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

Οι θέσεις των …αντιπεριφερειαρχών

…Εάν κλείσουν αυτές οι θέσεις, τότε οι επιλογές θα αφορούν τις θεματικές αντιπεριφέρειες, εκ των οποίων μία είναι ήδη κλειδωμένη: η Έφη Κουτεντάκη θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο που έχει  καθώς η σαρωτική πρωτιά που είχε στις εκλογές δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο. Θέσεις διεκδικούν από τους παλιούς οι Κ. Φασουλάκης, Γ.Αλεξάκης, Γ. Λεονταράκης, αλλά και αρκετοί…νέοι που λόγω ψήφων έχουν φιλοδοξίες- λογικό άλλωστε.

Από τις άλλες αντιπεριφέρειες το χαρτοφυλάκιο που είναι και το πιο σημαντικό- το πιο σπουδαίο για τα επόμενα χρόνια- είναι αυτό που κατείχε ο Καλογερής, το Περιβάλλον, η Ενέργεια κλπ. Εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα, αφού τεχνικοί δεν υπάρχουν πολλοί, δεν είναι και σαφές εάν πρέπει να πάει μηχανικός στο χαρτοφυλάκιο αυτό. Πιο βατές είναι οι επιλογές για τον πολιτισμό, την Παιδεία κλπ…Αλλά ας μην τρέχουμε, Κυριακή κοντή γιορτή!

patris.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ