15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στο Στρασβούργο την Τουρκία για το ζήτημα των αγνοουμένων Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο το 1974

Ημερομηνία:

Μιλώντας στις 3/10/2013 στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, για το ζήτημα των αγνοουμένων στις πρόσφατες πολεμικές συρράξεις στην Ευρώπη, ο Κοινοβουλευτικής Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ κ. Νότης Μαριάς έθεσε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα των χιλιάδων Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων πολιτών που θεωρούνται αγνοούμενοι στην Κύπρο το 1974.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς 1493 Ελληνοκύπριοι και 64 Έλληνες πολίτες θεωρούνται επισήμως ως αγνοούμενοι εδώ και 39 χρόνια δηλαδή από την εποχή της παράνομης εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974.

Για πολλές δεκαετίες συνέχισε ο Νότης Μαριάς η Τουρκία δείχνει μια αρνητική και ιδιαίτερα σκληρή στάση στο ζήτημα των αγνοουμένων και καταπατά κατάφορα τα δικαιώματα των συγγενών των αγνοουμένων.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει η Τουρκία να αναγκαστεί να επιτρέψει τον αποτελεσματικό έλεγχο για την αναζήτηση των αγνοουμένων σε περιοχές που ελέγχει ο τουρκικός στρατός καθώς επίσης και στα αρχεία του ίδιου του τουρκικού στρατού.

Στόχος είναι να μπορέσουν οι συγγενείς των αγνοουμένων να μάθουν τι έγιναν οι δικοί τους άνθρωποι.

Όμως καθώς το ζήτημα των αγνοουμένων δεν είναι μόνο θέμα ανθρωπιστικό αλλά και νομικό θα πρέπει η Τουρκία να υποχρεωθεί να αποζημιώσει πλήρως τους συγγενείς των αγνοουμένων Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων που έχασαν τους ανθρώπους τους λόγω της παράνομης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...