23.8 C
Chania
Monday, May 13, 2024

Ο Νότης Μαριάς με αφορμή την επίσκεψη του J.Hahn στο Ηράκλειο ζητά αξιοποίηση των κονδυλίων της Ε.Ε για την οικονομία της γνώσης στην Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Με αφορμή την επίσκεψη στο Ηράκλειο του κ.  Johannes Hahn, αρμοδίου Επιτρόπου της Ε.Ε. για την ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική ο οποίος πρόκειται να μιλήσει σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τομεάρχης  Οικονομικών,  Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς με μήνυμά του αφού καλωσορίζει τον κ. Hann στο Ηράκλειο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. που ψηφίστηκε στις 19 Νοεμβρίου 2013 είναι μειωμένος και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σημερινής οικονομικής συγκυρίας  στην Ευρώπη των εκατομμυρίων  ανέργων».

Για το λόγο αυτό, συνεχίζει ο Νότης Μαριάς, «η αξιοποίηση των εν λόγω  κονδυλίων πρέπει να γίνει με τρόπο που να διασφαλίζει την ανάπτυξη που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας  για τους νέους μας και θα στηρίζει την οικοδόμηση της οικονομίας της γνώσης και της καινοτομίας  σε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια».

Επισυνάπτεται ολόκληρο το μήνυμα του Νότη Μαριά.

«Κύριε Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας  της  Ε.Ε. στην Ελλάδα,

Κύριε Περιφερειάρχα,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απευθύνατε όμως λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεών μου στην Αθήνα αδυνατώ να παραβρεθώ στην ενημερωτική σας εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12-2013 με αντικείμενο τις προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Θα μου επιτρέψετε  όμως να καλωσορίσω  και εγώ με τη σειρά μου στο Ηράκλειο τον κ.Johannes Hahn, τον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε. για την ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική  στον οποίο είχα την ευκαιρία να αναπτύξω τις απόψεις μου για την περιφερειακή πολιτική της Ε.Ε. και  ιδίως σε σχέση με την Περιφέρεια Κρήτης όταν μας επισκέφτηκε στις                 13 Ιουνίου 2013 και μίλησε στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η Ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής για την δημιουργία της  οποίας  η Ελλάδα έχει συνεισφέρει τα μέγιστα, αποτελεί σημαντικό στήριγμα στη σημερινή περίοδο της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.

Γνωρίζουμε ότι ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. που ψηφίστηκε μόλις στις 19 Νοεμβρίου 2013 είναι μειωμένος και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σημερινής οικονομικής συγκυρίας  στην Ευρώπη των εκατομμυρίων  ανέργων.

Για το λόγο αυτό η αξιοποίηση των εν λόγω  κονδυλίων πρέπει να γίνει με τρόπο που να διασφαλίζει την ανάπτυξη που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους νέους μας και θα στηρίζει την οικοδόμηση της οικονομίας της γνώσης και της καινοτομίας  σε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια.

Ελπίζω ότι με αυτό το στόχο θα αξιοποιηθούν τα κονδύλια της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 στην πατρίδα μας  και ειδικότερα  στην  Περιφέρεια Κρήτης  και στην κατεύθυνση αυτή θα με βρείτε αρωγό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ