23.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τα εκπαιδευτικά κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά δημοσιεύματα στο τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο «ΠΑΤΡΙΣ, ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ», αναφορικά με τα εκπαιδευτικά κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα οποία ανέρχονται σε εκατοντάδες,  δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους.Συγκεκριμένα, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 135 καθηγητές, με αποτέλεσμα να χάνονται περισσότερες από 2.500 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, ενώ υπάρχουν σχολεία χωρίς ούτε ένα μαθηματικό, φυσικό ή βιολόγο με συνέπεια οι μαθητές να μην διδάσκονται πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αφού καταγράφονται 185 εκπαιδευτικά κενά σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Τα ίδια προβλήματα υπάρχουν στο Νομό Χανίων όπου τα εκπαιδευτικά κενά είναι περισσότερα από 70 (55 σε ειδικότητες), στο Νομό Ρεθύμνης 45 (36 σε ειδικότητες) και στον Νομό Λασιθίου περίπου 18 εκπαιδευτικά κενά σε ειδικότητες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

1,9 °C στο Τζερμιάδο Λασιθίου

Μονοψήφιες χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας το...

Γκριμάλντι: Αυτό είναι το σχέδιο εκατομμυρίων ευρώ για το λιμάνι του Ηρακλείου

Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι σχεδιάζει επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το λιμάνι του...

Σητεία: Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι στο ναό της Αγίας...