18.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα του σχολείου της Ευρωπαϊκής Παιδείας του Ηρακλείου Κρήτης (ΣΕΠΗ) το οποίο κινδυνεύει να κλείσει

Ημερομηνία:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» αναφορικά με το Σχολείο της Ευρωπαϊκής Παιδείας του Ηρακλείου Κρήτης το οποίο κινδυνεύει να κλείσει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γονείς των μαθητών του Ηρακλείου αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους πως «το Σχολείο της Ευρωπαϊκής Παιδείας είναι σημαντικό για την οικονομία του Ηρακλείου και της Κρήτης» και επισημαίνουν ότι το Ηράκλειο είναι η έδρα πολλών διεθνών ερευνητικών ιδρυμάτων, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο.

Το ΣΕΠΗ είναι το μόνο Ευρωπαϊκό Σχολείο στην Ελλάδα και το μόνο διεθνές σχολείο στην Κρήτη, παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και βοηθάει στην προσέλκυση ακαδημαϊκών και άλλων επαγγελματιών από το εξωτερικό για να εργαστούν στην Κρήτη, ενδυναμώνοντας και εμπλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό την ακαδημαϊκή και πολιτιστική ζωή του νησιού και της Ελλάδας.

Το Σχολείο επισκέφθηκαν πρόσφατα Επιθεωρητές από το Σώμα Επιθεωρητών των Ευρωπαϊκών Σχολείων οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επαίνεσαν την αφοσίωση της διεύθυνσης του διδακτικού προσωπικού και επιδοκίμασαν το σχολείο για το ανοιχτό πνεύμα του και για το ότι είναι πρωτοπόρο σε διάφορα τοπικά και περιφερειακά προγράμματα.

Οι Επιθεωρητές όμως επεσήμαναν 3 σοβαρά προβλήματα, τα οποία ζητούν επείγουσα λύση, τα εξής:

1)    Έλλειψη συνέχειας για το διδακτικό προσωπικό, που βρίσκεται με ετήσια σύμβαση στο Σχολείο,

2)    Χαμηλός αριθμός μαθητών κυρίως στο αγγλόφωνο τμήμα, και

3)    Το σχολικό κτίριο, το οποίο δεν είναι αρκετά μεγάλο ή κατάλληλα εξοπλισμένο για ένα σχολείο τέτοιου τύπου.

Τέλος, οι Επιθεωρητές κατέθεσαν προτάσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον αυτού του μοναδικού και αξιόλογου ιδρύματος.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί...

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς...