23.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τη καθυστέρηση στην απόδοση των αποζημιώσεων για τις ζημιές που προξένησε ο περονόσπορος στις αμπελοκαλλιέργειες το 2011 στο Νομό Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Νέα Κρήτη», αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται προκειμένου να λάβουν οι αμπελοκαλλιεργητές του Νομού Ηρακλείου τις αποζημιώσεις για τη ζημιά που προξένησε ο περονόσπορος το 2011 στις καλλιέργειες τους.

Κατά την καλλιεργητική περίοδο του 2011 οι αμπελοκαλλιέργειες στο νομό Ηρακλείου προσβλήθηκαν από τον μύκητα του περονόσπορου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αποζημιώσεις αυτές δρομολογήθηκε να καλυφθούν από τα ΠΣΕΑ (και όχι από τον ΕΛΓΑ όπως οι φετινές αποζημιώσεις) με αποτέλεσμα σχεδόν τρία έτη μετά τις ζημιές στους αμπελώνες οι αγρότες να μην έχουν ακόμη αποζημιωθεί.

Λαμβάνοντας υπόψη, ζητάμε να κατατεθούν άμεσα τα χρήματα των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αγρότες του νομού Ηρακλείου βρίσκονται ήδη σε οικονομικά δυσχερή θέση και συγχρόνως θεωρούν ότι εμπαίζονται από φορείς και υπηρεσίες, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ