15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο οδηγός του αυτοκινήτου: «Εγώ φταίω» – Πληθαίνουν οι μαρτυρίες που μιλάνε για μεγάλη καθυστέρηση – O ιατροδικαστής αποκλείει να ήταν ζωντανή η Κορίνα 7 ώρες

Ημερομηνία:

Ο 40χρονος οδηγός του αυτοκινήτου είπε στον Alpha ότι είναι υπεύθυνος για το τροχαίο. «Εγώ και μόνο εγώ φταίω», είπε, ενώ για την νεκρή πρόσθεσε πώς «ήταν ένας άγγελος» και πως ο ίδιος τη λάτρευε αληθινά: «Γνωριζόμασταν από το 2017, αλλά τώρα ήρθαμε πιο κοντά». Θυμάται ότι η Κορίνα ήταν ζωντανή και μιλούσανε μέσα στα συντρίμμια του παραμορφωμένου αυτοκινήτου: «Μου έλεγε ότι πονάει πολύ το πόδι της κι εγώ προσπαθούσα να την ανακουφίσω με κάποια κουβερτούλα.».

Επειδή το κινητό δεν είχε σήμα κάτω στο γκρεμό, ο 40χρονος είπε στην Κορίνα πως θα ανέβει στο δρόμο για να τηλεφωνήσει για βοήθεια. Όντως, πήρε το 166 και σε 10′ λεπτά έφτασε ασθενοφόρο με γιατρό και ένας πυροσβέστης.

«Όλα αυτά στις 6 το πρωί, όμως, το ελικόπτερο έφτασε 11:00 με 12:00, αλλά η Κορίνα είχε πεθάνει από τις 10:00 το πρωί», λέει ο 40χρονος.

Σύμφωνα με μάρτυρα:

“Ξεψύχησε στα χέρια μου και μετά κατέβηκε ο γιατρός. 3 η ώρα πέσανε εκεί και 10 η ώρα ξεψύχησε. Μπορούσαμε να τη γλυτώσουνε και δεν το κάνανε. 6 ώρες ήταν ζωντανή και περιμενε βοήθεια. Υπήρχε πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Η κοπέλα είχε τις αισθήσεις της. Με ευχαρίστησε που πήγα εκεί να τις δώσω θάρρος. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Δεν ήξερα να κάνω κάτι άλλο. Θέλω να πω ότι ήταν άδικος ο χαμός. Με όλους ήταν φίλη. Μες στο χαμόγελο, μες στη χαρά. Μεγάλη αδικία.”

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία κατοίκου της Γαύδου φίλος της 27χρονης κατέβηκε στον γκρεμό και έκατσε μαζί της για να της κάνει παρεα μέχρι να έρθει βοήθεια.

“Η κοπέλα ήταν ζωντανή μέχρι τις 10 η ώρα και μάλιστα ένας πολύ καλός της φίλος μόλις έμαθε αυτό, κατέβηκε τον γκρεμό ο άνθρωπος μόνος του, και πήγε και της κράτησε συντροφιά και καθόταν μαζί της και την σκέπαζε γιατί κρύωνε και της μιλούσε και μιλούσανε και η κοπέλα συζητούσε κανονικά και έλεγε “ευχαριστώ Μανώλη που είσαι εδώ μαζί μου…”. Τέλοσπάντων, η κοπέλα ήταν σε καλή κατάσταση. Δεν ξέρω εσωτερικά τι μπορεί – σίγουρα είχε η κοπέλα πρόβλημα – αλλά ίσως να είχε σωθεί αν υπήρχε άμεση βοήθεια από την Κρήτη. Ολόκληρη Κρήτη και δεν υπήρχε ένα ελικόπτερο. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα”.

Η εκδοχή του ιατροδικαστή

Απαντώντας στις μαρτυρίες των κατοίκων περί καθυστέρησης στη διάσωση της κοπέλας που πιθανόν να οδήγησε τον θάνατό της, ενώ ήταν ζωντανή επί ώρες, ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης είπε πως αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί αφού η κοπέλα, εκτός από ακατάσχετη αιμορραγία είχε υποστεί τρομερή ρήξη στον έναν πνεύμονα της, που σημαίνει ότι είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.

«Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα». επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης.

Ο ίδιος πάντως μπορεί να δικαιολογήσει τις μαρτυρίες κατοίκων που μιλούν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να «φύγει η άτυχη φοιτήτρια αφού όπως τονίζει «η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως “σημάδι ζωής” και είναι κάτι το οποίο μου έχει τύχει κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι 6 και 7 ώρες».

Σε ότι αφορά στην αιτία του δυστυχήματος, πέραν των όσων μπορεί να κατέθεσε ο οδηγός, δεν μπορεί να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα εάν δεν γίνει πραγματογνωμοσύνη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

Την Τετάρτη η κηδεία

Η Κέρκυρα, το νησί καταγωγής της Κορίνας, έχει βυθιστεί στο πένθος από τον ξαφνικό χαμό της φοιτήτριας. Τραγικές φιγούρες, φυσικά, οι γονείς, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους.

"google ad"

Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία της κοπέλας θα γίνει αύριο, Τετάρτη (14.04.2021) στην Κέρκυρα στον Ιερό Ναό Καναλίων στις 5 το απόγευμα.

Η αδικοχαμένη Κορίνα φοιτούσε στο τελευταίο έτος στην Αρχιτεκτονική όπου δυστυχώς δεν πρόλαβε να πάρει το πτυχίο της.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ