24.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Ο παράδεισος που είχε βρει ο Θάνος Μικρούτσικος στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Μία ιδιαίτερη σχέση με την Κρήτη είχε αναπτύξει τις δύο τελευταίες δεκαετίες ο σπουδαίος συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, που χθες άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών στο νοσοκομείο Metropolitan.

Δραστήριος, με έντονη πολιτική συνείδηση και χωρίς να… μασά τα λόγια του, ο Θάνος Μικρούτσικος, ήταν ένας από τους μεγάλους συνθέτες της χώρας που σημάδεψε με το έργο του την εφηβεία της νέας γενιάς της μεταπολίτευσης.

Ο ίδιος τις δύο τελευταίες δεκαετίες είχε βρει έναν νέο «παράδεισο» όπως τον χαρακτήριζε για να ηρεμεί αλλά και να δημιουργεί. Ο λόγος για τα Καπετανιανά στο νομό Ηρακλείου που ο Θάνος Μικρούτσικος μαζί με την σύζυγό του έφτιαξαν ένα σπίτι και συχνά έρχονταν για να περάσουν στιγμές χαλάρωσης.

Μάλιστα, σε συνέντευξη που είχε δώσει ο σπουδαίος συνθέτης στο cretapost το 2016 είχε αναφερθεί στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με το Ηράκλειο λέγοντας τα εξής:

«Πριν 15 χρόνια ανακαλύψαμε με την γυναίκα μου ένα μικρό μέρος, στο νομό Ηρακλείου με θέα στο Λιβυκό πέλαγος. Πρόκειται για τα όπου και φτιάξαμε ένα σπίτι.

Έτσι έρχομαι πολύ συχνά στην Κρήτη, Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι αλλά και όποτε βρω δύο – τρεις μέρες ελεύθερες.

Αυτή η περιοχή της Κρήτης είναι υπέροχη. Συνομιλείς με αετούς, με το αχανές του Λιβυκού, με τα βουνά, τον Ιερό Κόφινα. Δίπλα από το σπίτι είναι μία εκκλησία του 15ου αιώνα πανέμορφη. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρήκα αυτόν τον τόπο.

Φανταστείτε πως πρόπερσι ήρθα στο σπίτι στην Κρήτη και έγραψα ένα έργο και μου πήρε το 1/3 του χρόνου που μου έπαιρνε αν το έγραφα στην Αθήνα».

Τη Δευτέρα η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου

Όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου η κηδεία του θα είναι πολιτική.

Η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30 απο το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός θα εκτίθεται από τις 10:30 πμ στην αίθουσα τελετών για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

Αντί για στεφάνια, η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα της Μόριας. GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 -Τράπεζα Πειραιώς.

goodnet.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...