Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Ο Παύλος Πολάκης παίρνει θέση και εξηγεί τι συνέβη σε 10 σημεία

Με κείμενό του στο διαδίκτυο ο βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης εξηγεί τι συνέβη και φτάσαμε έως εδώ, τον αγώνα που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ποια στάση θα τηρήσει στην επικείμενη ψηφοφορία.

Διαβάστε τι γράφει:

Λοιπόν, για να βάζουμε τα πράγματα με ψυχραιμία σε μια σειρά:

1) Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε σκληρά με θεούς και δαίμονες, με πόλεμο και από την ντόπια διαπλοκή, σαμποτάζ απο τον κρατικό μηχανισμό του Σαμαρά και τα ΜΜΕ

2) Παρά τον πόλεμο ψηφίσαμε δέκα νομοσχέδια βελτιώνοντας τη ζωή τμημάτων της κοινωνίας μας (ανθρωπιστική κρίση, ρύθμιση οφειλών, επαναπροσλήψεις, κλπ)

3) Κάναμε στάση πληρωμών στο ΔΝΤ, μας κλείσαν τις τράπεζες, μπήκαν capital controls, μας ζήτησαν υποταγή άνευ όρων, προκηρύξαμε δημοψήφισμα το οποίο κερδίσαμε με 62% αποτρέποντας την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τόσο πάθος επιθυμούσαν και προσπαθούν ακόμα οι Γερμανοί και η ντόπια διαπλοκή.

4) Δεσμευθήκαμε ότι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα φέρουμε μία καλύτερη συμφωνία με λύση εντός ευρώ από το τελεσίγραφο που μας έδωσαν.

5) Μετά τη συγκλονιστική παρουσία του πρωθυπουργού των Ελλήνων Αλέξη Τσίπρα, την αναταραχή στα χρηματιστήρια, την αλλαγή στάσης των Ιταλών και Γάλλων, την Έκθεση του ΔΝΤ για την ανάγκη κουρέματος του χρέους κατά 30%, την πίεση των Αμερικάνων, φάνηκε η δυνατότητα να υπάρξει μία τέτοια συμφωνία παρά τη λυσσαλέα αντίδραση των Γερμανών και των υποτακτικών τους που θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή

6) Η Συμφωνία που προτείνει η κυβέρνηση έχει 8 δις ευρώ μέτρα, και όχι 18-20 που είχε η προγούμενη χωρίς περικοπή μισθών και συντάξεων, με θεσμοθέτηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, όχι ελευθερία απολύσεων και ταυτόχρονα έχει άμεση ρύθμιση ποσού 30 δις του χρέους και δέσμευση για διάσκεψη για το σύνολο του χρέους τον Οκτώβριο καθως και αναπτυξιακό πακέτο.

7) Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Κινέζοι οι οποίοι έχουν υποσχεθεί επενδύσεις και δανειοδότηση (για επενδύσεις, όχι για χρέος) μας θέλουν ξεκάθαρα εντός ΕΕ γιατί αλλιώς δε μας χρειάζονται. Οι Ρώσοι για να πουλάνε αέριο στην Ευρώπη και οι Κινέζοι για να περνούν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη.

8) Με βάση το που εχει φτάσει η κατάσταση αυτή τη στιγμή με το πνίξιμο της ρευστότητας και με δικές μας ολιγωρίες, η εναλλακτική θα ήταν χρεωκοπία των τραπεζών τη Δευτέρα με απώλεια καταθέσεων και δημιουργία πολύ άσχημων καταστάσεων εν μέσω τουριστικής περιόδου.

9) Είναι προφανές ότι φτάσαμε στα όρια που μπορούσαμε με βάση το διεθνή συσχετισμό δυνάμεων αυτή τη στιγμή. Είναι προφανές ότι κανείς δεν είναι ευτυχής ψηφίζοντας “ΝΑΙ” σε κάποια από αυτά τα μέτρα. Είναι προφανές ότι κάνουμε ένα συμβιβασμό που όμως μας επιτρέπει να μείνει η χώρα όρθια, να μη ρίξουν οι Γερμανοί την κυβέρνηση και να κλείσουν τη ρωγμή που άνοιξε στην Ευρώπη.

10) Τέλος, το ζήτημα θα κριθεί αν η κυβέρνηση με επικεφαλής τον μοναδικό ΚΑΘΑΡΟ πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα το επόμενο χρονικό διάστημα με την ομαλοποίηση της λειτουργίας των τραπεζών και της οικονομίας, βάλει χέρι στην διαπλοκή, κατασχέσει μαύρο χρήμα,  τιμωρήσει ενόχους, καθαρόσει τον κρατικό μηχανισμό απο τα ζιζάνια της παραοικονομίας, αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του κράτους και αρχίσει να υλοποιεί το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Είναι η τελευταία ευκαιρία και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη στήριξη των βουλευτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΟΧΙ με άλλο κυβερνητικό σχήμα από αυτή τη Βουλή.

"google ad"

Παυλος Πολακης

βουλευτης Συριζα Χανιων

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στέγη με… φτερά: Νέα αύξηση κατά 8% στα ενοίκια τους πρώτους μήνες του 2024

Η στεγαστική κρίση έχει χτυπήσει κόκκινο… ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2024 καταγράφεται και νέα…

15 mins ago

«Δεν ειν’ αυγή»: Καθιστικό τραγούδι από τα Βουρλά Μικράς Ασίας από την ορχήστρα του Συλλόγου Μικρασιατών Ρεθύμνου | Βίντεο

Μια πολύ όμορφη ερμηνεία του μικρασιάτικου τραγουδιού "Δεν είν' αυγή" πραγματοποιήθηκε από μέλος της χορωδίας…

18 mins ago

Απόψε η εκδήλωση του ΜέΡΑ25 στο Ηράκλειο με Γιαννουλάκη, Διώτη, Κριτσωτάκη

Παρασκευή 10 Μαΐου, 6μ.μ. - Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου  Πολιτική εκδήλωση – συζήτηση διοργανώνει την Παρασκευή…

29 mins ago

Έκθεση ζωγραφικής του Λουδοβίκου των Ανωγείων στην Αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη

Έκθεση ζωγραφικής του Λουδοβίκου των Ανωγείων με τίτλο «Όταν ο δρόμος ονειρεύεται ουρανό και η…

32 mins ago

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι κατήγγειλε το 2021 καθηγητής για τις παρενέργειες – Είχε παραιτηθεί από επιτροπή του Υπ. Υγείας

Μπορεί τώρα να έχει προκύψει τεράστια θέμα, ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία για τις παρενέργειες από το εμβόλιο της…

33 mins ago

Το φαινόμενο Πολάκης: Eίναι ο Χανιώτης βουλευτής ο Τραμπ της Ελλάδας;

Το κείμενο αυτό είχε γραφτεί στις 25 Απριλίου του 2019, όμως 5 χρόνια μετά και…

2 hours ago

This website uses cookies.