22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευάγγελος Ζάχαρης ομόφωνα νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Ημερομηνία:

Στην εκλογή νέου προέδρου προχώρησε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς στο Ηράκλειο.

Μετά την παραίτηση του απερχόμενου Προέδρου Παύλου Μπαριτάκη, ο οποίος αποχώρησε οικειοθελώς για να πολιτευτεί, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, πρότεινε για την θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ευάγγελο Ζάχαρη. 

Εργαστήρι στελεχών το Περιφερειακό Συμβούλιο 

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης είναι ένα εργαστήρι παραγωγής στελεχών. Ανθρώπων που μπορούν και τιμούν τον τόπο απ’ οποιαδήποτε παράταξη κι αν προέρχονται. Είναι τιμή για ένα περιφερειακό συμβούλιο να έχει τόσο ικανά στελέχη. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Έχουμε σφυρηλατήσει την ενότητα. Μια ενότητα που υπηρετεί το συγκρητισμό, την ανάπτυξη, την προάσπιση της εργασίας και την κοινωνική συνοχή για όλη την Κρήτη»,  τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαριστώντας τον Παύλο Μπαριτάκη για την προσφορά του και ευχόμενος καλή δύναμη και επιτυχία τόσο στον ίδιο, όσο και σε όσα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου το επόμενο διάστημα θα βρεθούν στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιοι βουλευτές. 

Ομόφωνη εκλογή 

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο στήριξε την εκλογή του νέου Προέδρου με την παράταξη της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας να εξηγεί ότι κατά πάγια τακτική και για λόγους πολιτικής επιλογής δεν μετέχει στην διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και το σύνολο των Περιφερειακών συμβούλων που μίλησαν, αναφέρθηκαν με εγκωμιαστικά σχόλια στην παρουσία στο περιφερειακό συμβούλιο του νέου προέδρου, κάνοντας μνεία για την προσωπικότητα και το ήθος του, δηλώνοντας εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και διάθεση συνεργασίας. 

Ευχαρίστησαν παράλληλα τον απερχόμενο πρόεδρο για την γόνιμη, ουσιαστική και δημιουργική συνεργασία που είχαν στις δύο θητείες που υπηρέτησε το θεσμό. Συνολικά, οι τοποθετήσεις κινήθηκαν σε κλίμα ενότητας, σύμπνοιας και συνεργασίας με ευχαριστίες για τον απερχόμενο πρόεδρο και ευχές στο νέο για μια δημιουργική θητεία. 

Δήλωση απερχόμενου Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη. 

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο απερχόμενος πρόεδρος Παύλος Μπαριτάκης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Μετά από τριάμισι χρόνια στο τιμόνι του Περιφερειακού Συμβουλίου, σήμερα, λόγω της απόφασής μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές – χωρίς να έχω κάποιο ειδικό κώλυμα – αποφάσισα να παραιτηθώ από την προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι ώστε να αφοσιωθώ στο νέο μου έργο, το οποίο θα έχω ως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη συνεργασία και την τιμή που έχουν κάνει στο πρόσωπό μου να με εκλέξουν δύο φορές πρόεδρο του περιφερειακού μας Συμβουλίου. Είχαμε μια άριστη συνεργασία και θεωρώ ότι πήραμε αποφάσεις προς όφελος όλων των πολιτών της Κρήτης.  Να ευχηθώ στο νέο Πρόεδρο μια καλή, δημιουργική θητεία. Είναι ένας άξιος συνάδελφος μας. Θα είμαστε όλοι δίπλα του, έτσι ώστε μέχρι το τέλος της θητείας να έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα για όλους τους πολίτες της Κρήτης. Παραμένω στο Περιφερειακό συμβούλιο ως Περιφερειακός Σύμβουλος αφού είναι μια τιμή που έχουν κάνει οι πολίτες της Κρήτης, του νομού Ηρακλείου στο πρόσωπό μου». 

Δήλωση νέου Πρόεδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Ευάγγελου Ζάχαρη 

Στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στις δηλώσεις του ο νέος Πρόεδρος Ευάγγελος Ζάχαρης, τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την πρότασή του να είμαι πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης καθώς και όλες και όλους τους αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους για την συμμετοχή τους στην άψογη διαδικασία. Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο στο οποίο η λήψη αποφάσεων θα κρίνει το μέλλον της περιφέρειας σε όλα τα πεδία. Του πρωτογενή τομέα, του περιβάλλοντος, της επιστήμης, των υποδομών, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών, του πολιτισμού,της κοινωνικής πρόνοιας κτλ. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτό το Συμβούλιο των μεγάλων και κρίσιμων αποφάσεων. Μπορεί να ξεκινάμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, οι οποίες οδηγούν – μερικές φορές – σε διαφορετικές προσεγγίσεις και ενδεχομένως σε διαφορετικές προτεραιοποιήσεις, ωστόσο τα μεγάλα και σημαντικά θέματα που αφορούν τους πολίτες της Κρήτης όλοι τα αναγνωρίζουμε και όλοι θέλουμε να επιλυθούν. Και αυτό είναι μία συνθήκη που μας ενώνει και μας κάνει μία γροθιά. Σεβόμαστε τις διαφορετικές προσεγγίσεις και γιαυτό είναι απαραίτητος ο διάλογος και η έκφραση των θέσεων και των απόψεων όλων των δημοκρατικών παρατάξεων μέσα στο Συμβούλιο. Απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία του έργου μας, είναι ο αλληλοσεβασμός και η αγάπη για τον Άνθρωπο και τον Τόπο.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι εργάζονται σκληρά με ευσυνειδησία και φιλότιμο. Την οικογένειά μου, η οποία με στηρίζει στην επιλογή να υπηρετώ την Κρήτη από την θέση του περιφερειακού σμμβούλου, τους συνεργάτες μου, τους φίλους μου και τους αγαπητούς συναδέλφους μου στην Καρδιολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ, και τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της Κρήτης. Όλους χωρίς καμία διάκριση και χωρίς κανέναν αποκλεισμό, επώνυμους και ανώνυμους χάρη στους οποίους είμαστε όλοι εμείς οι εκλεγμένοι σήμερα εδώ». 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...