18.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Ο Πολάκης καταγγέλλει: «Αέρας κοπανιστός» 3,5 εκατ. ευρώ από αντικαρκινικό έρανο

Ημερομηνία:

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του υπουργείου Υγείας για την αξιοποίηση ποσού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενα από αντικαρκινικό έρανο που έγινε το 2008 και δόθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της Εθνικής Εκστρατείας Πρόληψης κατά του καρκίνου και δημιουργία Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, αλλά και σε ανάρτησή του στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, το 2008 έγινε ο τελευταίος αντικαρκινικός έρανος και μαζεύτηκαν περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ. «Τα 3,5 εκατομμύρια, με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, Δ. Αβραμόπουλου, δόθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως εξής: 1,5 εκατομμύριο για το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου (δηλαδή διαφημιστική δαπάνη σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ) και 2 εκατ. για να φτιαχτεί Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών (άμα το βρείτε πουθενά γράψτε μου και μένα πού)!!!!»

Ψάχνοντας στο υπουργείο, συνεχίζει ο κ. Πολάκης, ανακαλύψαμε ότι έχουν μείνει αδιάθετα σχεδόν 3 εκατομμύρια από το προϊόν εκείνου του εράνου, τα οποία και διαθέσαμε στα τρία αντικαρκινικά νοσοκομεία, προκειμένου να αυξήσουμε τη διαγνωστική και θεραπευτική δυναμικότητά τους. Ειδικότερα, δόθηκαν 1,5 εκατ. στον Άγιο Σάββα για αγορά γραμμικού επιταχυντή που θα αντικαταστήσει παλαιότερα μηχανήματα, 600.000 στο Μεταξά για ψηφιακό μαστογράφο και ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και 820.000 στο Θεαγένειο, στη Θεσσαλονίκη, για επισκευή του κοβαλτίου και αντικατάσταση του συστήματος βραχυθεραπείας.

Ο κ. Πολάκης απευθύνεται και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «πού ήταν τότε, το 2009-2010, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να διαμαρτυρηθεί για τις ουρές στην ακτινοθεραπεία και στη διάγνωση των ογκολογικών ασθενών, όπως κάνει σήμερα, όταν 3,5 εκατ. ευρώ γινόταν αέρας κοπανιστός… ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...