19.6 C
Chania
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2026

Ο Πολάκης καταθέτει αίτηση ανάσυρσης από το αρχείο της υπόθεσης των «αδιευκρίνιστων» ποσών του Άδωνι Γεωργιάδη

Ημερομηνία:

Την επαναφορά της υπόθεσης Novartis στο προσκήνιο με στόχο την πλήρη διαλεύκανσή της επιχειρεί ο Παύλος Πολάκης και ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, και στο πλαίσιο αυτό θα επισκεφθεί αύριο τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ζητώντας να ανασυρθεί από το αρχείο η υπόθεση των «αδιευκρίνιστων ποσών» του Άδωνη Γεωργιάδη και θα καταθέσει αυτοτελή μηνυτήρια αναφορά, χωρίς αυτή τη στιγμή να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Ειδικότερα σε κοινή ανακοίνωση του του κοινοβουλευτικού τομέα Διαφάνειας και του αντίστοιχου τμήματος του κόμματος αναφέρονται τα εξής:

Αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. αποτελούμενο από τον Τομεάρχη Διαφάνειας, Παύλο Πολάκη, τον Συντονιστή του Τμήματος Διαφάνειας, Μάρκο Χατζησάββακαι τον Δικηγόρο, Γιάννη Απατσίδη, νομίμως εξουσιοδοτημένο από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, θα επισκεφθεί τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, επί της οδού Πειραιώς 207 & Αλκίφρονος 92 (πλησίον οδού Χαμοστέρνας).

Σκοπός της επίσκεψης είναι η κατάθεση επίσημης αίτησης για την ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας που αφορά στα «αδιευκρίνιστα» ποσά του Άδωνι Γεωργιάδη. Πρόκειται για την υπόθεση την οποία είχαν θέσει στο αρχείο οι εισαγγελείς Παναγιώτης Καψιμάλης και Χρήστος Μπαρδάκης  – με τον τελευταίο, πρώην επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, να τελεί επί δύο συναπτά έτη υπό παρακολούθηση από το κακόβουλο λογισμικό Predator, για άγνωστους λόγους, σίγουρα όμως σχετιζόμενους με την άσκηση των καθηκόντων του.

Στο πλαίσιο αυτό κατατίθεται αυτοτελής μηνυτήρια αναφορά. Ζητείται ρητά η ενδελεχής εξέταση και αξιολόγηση νέων κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων που συντρέχουν στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και όσα αποκάλυψε ο πρ. Βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την πλήρη διαλεύκανση των πτυχών του σκανδάλου Novartis, το οποίο συγκαλύφθηκε από την Κυβέρνηση με την αρωγή επίορκου μέρους της Δικαιοσύνης. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες θεσμικές ενέργειες, για τις οποίες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Τσίπρας: Το πάρτι του ΟΠΕΚΕΠΕ, ένα πάρτι πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς, συνεχίζεται

Αρχιτέκτονα του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Κυριάκο...