14.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Ο ΠΟΥ μίλησε: Πάρτε μέτρα, επιστρέψτε στις μάσκες για να «φρενάρει» ο κορονοϊός

Ημερομηνία:

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) «αδειάζει» πολλές από τις κυβερνήσεις των χωρών, οι οποίες αποφάσισαν να καταργήσουν τα μέτρα για το καλοκαίρι, ακόμα και εν μέσω της νέας έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Οι νέες άκρως μεταδοτικές μεταλλάξεις Όμικρον 4 και Όμικρον 5 «σαρώνουν» πολλές περιοχές και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τον εκτροχιασμό των μολύνσεων.

Η πανδημία της Covid-19 «απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη την Τρίτη (12/7). «Καθώς ο ιός κάνει ένα άνοιγμα, πρέπει να τον αναχαιτίσουμε», πρόσθεσε.

«Την ώρα που οι νοσηλείες και η μετάδοση της Covid-19 αυξάνονται, οι κυβερνήσεις πρέπει να αναπτύξουν μέτρα που δοκιμάστηκαν και αποδείχτηκαν αποτελεσματικά όπως η χρήση μάσκας, καλύτερος εξαερισμός και πρωτόκολλα ιχνηλάτησης και θεραπείας», πρόσθεσε.

Έκανε τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο της δημοσίευσης από τον ΠΟΥγείας των αποτελεσμάτων της τελευταίας συνάντησης της Επιτροπής εκτάκτων αναγκών για την Covid-19, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Ο οργανισμός του ΟΗΕ ανακοίνωσε ως εκ τούτου τη διατήρηση της Covid-19 στη θέση της «έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας παγκόσμιας εμβέλειας», το πιο υψηλό επίπεδο συναγερμού του ΠΟΥγείας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής.

Η Επιτροπή σημειώνει τη μείωση των ιχνηλατήσεων και της αλληλούχησης του γονιδιώματος που καθιστά «όλο και πιο δύσκολη» την αξιολόγηση της επίπτωσης των παραλλαγών της Covid-19 και υπογραμμίζει «την ανεπάρκεια της τρέχουσας επιτήρησης» της πανδημίας.

Η Επιτροπή σημειώνει την πρόσφατη αύξηση των θετικών διαγνώσεων Covid-19 σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, καθώς και την απουσία εφαρμογής μέτρων δημόσιας υγείας προσαρμοσμένων στις περιοχές που πλήττονται από μια αναζωπύρωση των θετικών διαγνώσεων.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...