17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Πούτιν αυξάνει τον στρατό της χώρας του κατά 140.000 ενόπλους – Πόσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα για την αύξηση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας κατά 137.000 στρατιωτικούς, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Η αύξηση αυτή σημαίνει ότι το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων θα φθάσει από το 1,9, στα 2,04 εκατομμύρια άτομα.

Το διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο, το στρατιωτικό προσωπικό με την προσθήκη των 137.000 στρατιωτικών θα φθάσει το 1,15 εκατομμύριο άτομα, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Πρόσφατα πάντως έγινε γνωστό πως ακριβώς τόσοι είναι σε απόλυτο αριθμό οι ένοπλοι της χώρας που εστάλησαν στην Ουκρανία το τελευταίο διάστημα είναι 137.000 στρατιώτες, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο Ολέκσιι Ρέζνικοφ, Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πενταγώνου των ΗΠΑ, 80.000 Ρώσοι ένοπλοι είτε έχουν σκοτωθεί είτε έχουν τραυματιστεί στις μάχες που κρατούν έξι μήνες. Οι δυτικές πηγές εκτίμησαν πως η Ρωσία έστειλε 150.000 ενόπλους εναντίον της Ουκρανίας, από τις 24 Φεβρουαρίου όταν και ξεκίνησε η εισβολή. Η Ρωσία δεν έχει δώσει επίσημο αριθμό νεκρών από τον Μάρτιο, όταν είχε ανακοινώσει πως είχαν σκοτωθεί 1.351 ένοπλοι. Τον Ιούλιο, ο διευθυντής της CIA ανακοίνωσε πως οι Ρώσοι που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία είναι περόπου 15.000 και πως 45.000 έχουν τραυματιστεί.

Το Πεντάγωνο δεν έδωσε στοιχεία για τους νεκρούς της ουκρανικής πλευράς. Στη συνέντευξή του τον Ιούλιο στη Wall Street Journal, ο πρόεδρος της χώρας Ζελένσκι, δήλωνε πως η Ουκρανία χάνει 100 με 200 στρατιώτες τη μέρα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο αριθμός αυτός είχε περιοριστεί σε 30 νεκρούς και 250 τραυματίες. Τη Δευτέρα, το Κίεβο ανακοίνωσε πως περίπου 9.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν χάσει τις ζωές τους στις μάχες, ενώ για τη Ρωσία δήλωσε πως έχει χάσει 45.000 στρατιώτες.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ανακοινώσει πως μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί 5.587 πολίτες και περίπου 7.890 έχουν τραυματιστεί, από την εισβολή της Μόσχας μέχρι σήμερα.

Τέλος, έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στα ουκρανικά εδάφη, η Ρωσία έχει χάσει 12.142 μέρη στρατιωτικού εξοπλισμού, εξαιρουμένων των πυραύλων. Η πιο σημαντική απώλεια, με βάση τα στοιχεία του Forbes, ήταν αυτή του εμβληματικού πλοίου Moskva, αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο “χτυπήθηκε” από ουκρανικά πυρά στις 14 Απριλίου και βούλιαξε στη θαλάσσια περιοχή της Οδησσού.

Σύμφωνα με το Forbes, οι Ουκρανοί κατέστρεψαν σε ένα εξάμηνο περί τα 234 ρωσικά αεροσκάφη αξίας 5,3 δισ. δολαρίων, ποσό που ξεπερνά το 32% των συνολικών απωλειών. Από την άλλη, ο πόλεμος έχει προκαλέσει μέχρι τώρα ζημιές 113,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υποδομές της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Σχολής Οικονομικών του Κιέβου.

Οι ζημιές αυτές θα χρειαστούν περίπου 200 δισ. δολάρια για να αποκατασταθούν.

Στις 19 Αυγούστου άλλωστε, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως στέλνει στο Κίεβο όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό ύψους 775 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με μια αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, το πακέτο αφορά κυρίως πυραύλους για τα αμερικανικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης Himars, ενώ περιλαμβάνονται επίσης 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης Scan Eagle, περίπου 1.000 αντιαρματικοί πύραυλοι Javelin και, για πρώτη φορά, 40 οχήματα ανθεκτικά στις νάρκες MaxxPro MRAP.

Θα διατεθούν επίσης στο Κίεβο οβίδες συμβατές με τα βρετανικά οπλικά συστήματα που έχει παραχωρήσει το Λονδίνο στους Ουκρανούς. Με αυτό το νέο πακέτο, η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία μετά τις 24 Φλεβάρη ανέρχεται πλέον στα 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...