18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

«Ο Πούτιν είχε γίνει πολλές φορές έξαλλος με τον Τραμπ λόγω της ασχετοσύνης του»: Αποκαλύψεις από πρώην σύμβουλό του

Ημερομηνία:

Σε αποκαλύψεις για το ποια ήταν η άποψη του Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τον Ντόναλτ Τραμπ και το πώς αυτή οδήγησε τον ρώσο πρόεδρο να εισβάλλει τώρα -και όχι νωρίτερα- στην Ουκρανία, προχωρά η Φιόνα Χιλ, ειδική σε θέματα της Ρωσίας και πρώην σύμβουλος του δισεκατομμυριούχου τέως προέδρου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το businessinsider.com, μιλώντας την Τρίτη (17/5) σε εκδήλωση του Συμβουλίου Παγκόσμιων Υποθέσεων του Σικάγο, η Φιόνα Χιλ αποκάλυψε ότι ο Πούτιν συχνά απογοητευόταν με τον Τραμπ για την έλλειψη γνώσεών πάνω σε γεωπολιτικά ζητήματα, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Μόσχας για το χρονοδιάγραμμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν έπρεπε συνεχώς να εξηγεί τα πάντα στον Τραμπ»

Σύμφωνα με τη Χιλ, ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ήταν ότι σκέφτηκε ότι θα ήταν καλύτερο να διαπραγματευθεί για την ειρήνη με τον Μπάιντεν, παρά να προσπαθήσει με κάποιον όπως ο Τραμπ, στον οποίο ο ρώσος ηγέτης έπρεπε «να του εξηγεί τα πάντα όλη την ώρα».

«Σκέφτηκε (σ.σ ο Πούτιν) ότι κάποιος όπως ο Μπάιντεν -που είναι υπερατλαντικός, που ξέρει τα πάντα για το ΝΑΤΟ, που ξέρει πραγματικά πού βρίσκεται η Ουκρανία, και πράγματι γνωρίζει κάτι για την ιστορία, και είναι πολύ βουτηγμένος στις διεθνείς υποθέσεις- θα ήταν το κατάλληλο άτομο για να ασχοληθεί μαζί του» είπε η Χιλ.

«Ήταν εμφανές ότι απογοητεύτηκε πολλές φορές με τον Τραμπ επειδή έπρεπε να συνεχίσει να του εξηγεί τα πάντα και στον Πούτιν δεν αρέσει να το κάνει αυτό», είπε η Χιλ, προσθέτοντας: «Αν και του αρέσει να μπορεί να πλέκει τη δική του εκδοχή επί των γεγονότων, ο Πούτιν θέλει να μπορεί να προβλέπει το άτομο με το οποίο ασχολείται».

Η απίστευτη ερώτηση που είχε κάνει ο Τραμπ για τη Φινλανδία

Ορισμένοι πρώην σύμβουλοι του Τραμπ έχουν πει ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε κακή αντίληψη των παγκόσμιων υποθέσεων. Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον, για παράδειγμα, είπε ότι κάποτε ο Τραμπ ρώτησε αν η Φινλανδία ήταν μέρος της Ρωσίας.

Ομοίως, ο πρώην προσωπάρχης του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, στρατηγός Τζον Κέλι είπε επίσης κάποτε ότι ο Τραμπ «δεν γνωρίζει καθόλου ιστορία, ακόμη και μερικά από τα βασικά για τις ΗΠΑ», όπως αναφέρεται και σε βιβλίο της Χιλ που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Στο βιβλίο, η Χιλ γράφει ότι η πενιχρή κατανόηση των διεθνών υποθέσεων από τον Τραμπ ήταν μια «μείζονα ευθύνη» για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

«Όποτε έφτανε σε συναντήσεις και ξεκινούσε η συζήτηση, φαινόταν σαν την πρώτη φορά που άκουγε πράγματα από παγκόσμιους ηγέτες», γράφει.

Ο Τραμπ δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Insider για σχόλιο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ