17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Ο πρωθυπουργός που έλεγε την “αλήθεια” είπε ψέμματα στον Δήμαρχο Χανίων

Ημερομηνία:

«Πες την αλήθεια στον λαό σου, όπως έκανα εγώ, και δεν θα χάσεις» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Σκοπιανό πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας βεβαίως και η κυβέρνησή του δε φημίζονται για την καλή σχέση που έχουν με την αλήθεια και αυτό επαληθεύτηκε ξανά, αυτή τη φορά σε ένα ζήτημα που αφορά τα Χανιά, την παραχώρηση του Στρατόπεδου Μαρκόπουλου στο Δήμο Χανίων ώστε να γίνει χώρος πρασίνου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 17 Αυγούστου, οι 4 βουλευτές του νομού (όλοι εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ) μετά από συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα ανακοίνωναν ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με την παραχώρηση του Στρατόπεδου Μαρκόπουλου στο Δήμο Χανίων.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του από το Ηράκλειο στις 22 Σεπτέμβρη όπου είπε:

«Στα Χανιά έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο, μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Βεβαίως, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Τα υποσχεθέντα αποδείχτηκαν ψέμματα, και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε και η διαδικασία των εργολαβίων για την αναβάθμιση του Στρατόπεδου σε Σημείου Υποδοχής Νεοσύλλεκτων.

Μετά από όλα αυτά, ο Δήμαρχος προχώρησε σε έκτακτη σύσκεψη με εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων ενώ ανακοίνωσε τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα.

Ο Δήμαρχος δήλωσε έκληκτος, μίλησε για αντιφατικές δηλώσεις και εξέφρασε την πρόθεσή του να διεκδικήσει μαζί με τους 4 βουλευτές του νομού την παραχώρηση του Στρατοπέδου. Ανέφερε μάλιστα ότι η πρόταση του δήμου για ακίνητο στο Ακρωτήρι ως αντάλλαγμα για το 50% του Στρατοπέδου δεν έγινε αποδεκτή.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων εξεφράσαν την έκπληξή τους για την ασοβαρότητα με την οποία κινείται η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα.

Να δούμε τώρα τι θα γίνει και με το θέμα με τα σκιάδια και αν και εκεί είπαν την “αλήθεια” στον Δήμαρχος Χανίων.

Όπως κι αν είναι, όλα αυτά έχουν κόστος για το δήμο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...