21.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Ο ρόλος Πολάκη, οι διαγκωνισμοί στο επιτελείο, ο δρόμος της εξόδου προς τους υβριστές του προέδρου

Ημερομηνία:

Του Βασίλη Σκουρή

Μπήκε σαν ταύρος εν υαλοπωλείω ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κουμουνδούρου, προκάλεσε έντονες αναταράξεις με τις πρώτες επιλογές του, τώρα όμως δείχνει να κάνει και δεύτερες σκέψεις.

ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ: Η επιλογή του Μανώλη Καπνισάκη στη θέση του διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου, προκάλεσε από ανακούφιση έως χαρά στην Κουμουνδούρου. Δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη, αλλά και του Παύλου Πολάκη, προκαλεί σεβασμό στους διαφωνούντες, ενώ και οι ικανότητές του δεν αμφισβητούνται. Η εκτίμηση είναι πως θα παίξει σημαντικό ρόλο, υπό την προϋπόθεση ότι ο ρόλος του θα είναι σαφής και δεν θα τον υπονομεύουν διάφορα παράκεντρα. Στο πολιτικό γραφείο του προέδρου του κόμματος αναμένεται να ενταχθεί και ο Μάρκος Χατζησάββας, εκ των στενότερων συνεργατών του Παύλου Πολάκη.

ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Έντονος συναγωνισμός για το ποιοι θα την αποτελούν, αφού όμως πρώτα τελειώσουν οι διαγκωνισμοί και λάβει την τελική μορφή η σύνθεση της στενής του ομάδας. Ο Νίκος Παππάς θα είναι ένας εξ αυτών που θα συμμετάσχουν, παραμένοντας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Μέχρι τώρα όμως κρατά-και σωστά- τις αποστάσεις που προκύπτουν από το θεσμικό ρόλο, παρότι η χημεία του και η σχέση του προσωπικά με το νέο πρόεδρο είναι κάτι παραπάνω από άριστες. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε σαφέστερες ενδείξεις.

Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗ: Ίσως ο πιο μεγάλος γρίφος. Αρχικά, όπως έγραψαν τα REDCARPET, ο Στ. Κασσελάκης είχε αποφασίσει να τον ορίσει συντονιστή στις ΕΚΕΠΕ, υπερσυντονιστή στη Βουλή-για να καταλάβετε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος επί Αλέξη Τσίπρα τη θέση κατείχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Τα μηνύματα που έλαβε από πολλές πλευρές, όμως, μάλλον του προκάλεσαν και δεύτερες σκέψεις, εξ λένε όσοι γνωρίζουν και η συνάντηση των δυο ανδρών στη Βουλή.Έχει, όντως, πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η απόφαση του Στ. Κασσελάκη επί του θέματος και τι θέση θα έχει τελικά ο Παύλος Πολάκης.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ: Το δρόμο της εξόδου δείχνουν προς το παρόν στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε επικριτές Κασσελάκη που υπερβαίνουν τα όρια, όπως ο Νίκος Φίλης,ίσως και ο Πάνος Σκουρλέτης. Διίστανται οι απόψεις εάν θα ληφθούν μέτρα ή θα παραπεμφθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Κρίσιμη απόφαση που θα πρέπει να λάβει αργά ή γρήγορα η ηγεσία της Κουμουνδούρου.

ieidiseis.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...