27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Ο Σήφης Βαλυράκης αξίζει περισσότερο σεβασμό – Ένοχη σιωπή από τον Ν. Ανδρουλάκη

Ημερομηνία:

Εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ του Γιάννη Γλύκα, ενός εκ των δικηγόρων των κατηγορούμενων ως δολοφόνων του Σήφη Βαλυράκη.

Ο κ. Γλύκας υποστηρίζει ότι υπήρξε δικηγόρος μόλις για ένα έτος και πλέον δεν έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση. Όμως όπως πολύ ορθά σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την επίσκεψή της χθες στα Χανιά το ηθικό ζήτημα παραμένει αφού όπως είπε “ο συγκεκριμένος συνήγορος διαδραμάτισε πολύ συγκεκριμένο ρόλο στην σκανδαλώδη αποφυλάκιση των κατηγορουμένων λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση τους. Ένα γεγονός που είχε προκαλέσει και το δικαστικό σώμα τότε”.

Ο Σήφης Βαλυράκης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της Ελλάδας ως σημαντικό κομμάτι του αντιδικτατορικού αγωνα, αλλά και με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ ως κορυφαίο στέλεχος που έχει διατελέσει και Υπουργός.

Ορθώς και η σύζυγός του, Μίνα Βαλυράκη επισημαίνει ότι ο κ. Ανδρουλάκης:

«ΔΕΝ δικαιούνται να αγνοεί την ιστορία και την αξία των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος που ηγείται και να «τιμά» με την συμμετοχή στους καταλόγους των υποψηφίων, τον συγκεκριμένο.»

Όπως ανέφερε σε δήλωσή της η κ. Μίνα Παπαθεωδόρου – Βαλυράκη, ο κ. Γλύκας είναι και υπερασπιστής κατηγορουμένων στη γνωστή δίκη της «Χρυσής Αυγής», τόσο πρωτόδικα όσο και σήμερα σε δεύτερο βαθμό.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία τα έχει γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος όμως, δεν έδωσε καμία εξήγηση για την πράξη και αντιθέτως προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία του γεγονότος.

Η σιωπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο χειροτερεύει τα πράγματα γιατί αποτυπώνει πιο δυνατά από οποιαδήποτε φωνή μια ενοχή. Επέτρεψε – ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη Βαλυράκη – να τοποθετηθεί ως υποψήφιος ένας ανθρωπος που διετέλεσε δικηγόρος αυτών που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, καλό θα είναι να καταλάβουν ότι η σιωπή τους κάνει περισσότερο ζημιά παρά καλό. Θα έπρεπε ήδη να έχουν ασκήσει σημαντικές πιέσεις στον πρόεδρο ώστε να διορθωθεί το λάθος, κάτι που όπως φαίνεται όμως δε θα γίνει. Ίσως γιατί δεν υπάρχουν πλέον αντίστοιχα μεγέθη στα Χανιά στο ΠΑΣΟΚ, όπως ήταν ο Βαλυράκης, που να μπορούν να ορθώσουν ανάστημα.

O δραπέτης της Χούντας αξίζει περισσότερο σεβασμό από όλους τους Έλληνες, πόσο μάλλον από τον αρχηγό του κόμματος το οποίο υπηρέτησε επί δεκαετίες.

Το πώς θα αποτυπωθεί αυτό στις εκλογές της 25ης Ιούνη μένει να φανεί…

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ