Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σαμαράς ψάχνει απεγνωσμένα στήριξη. Συνάντηση με Καραμανλή στην Κηφισιά – Έντονη κριτική από Μπακογιάννη

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας το βράδυ της περασμένης Κυριακής συναντήθηκαν οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής. Τι συζήτησαν ενόψει της εσωκομματικής διαμάχης που αναμένεται να ξεσπάσει στη ΝΔ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να αναζητά απεγνωσμένα τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ενόψει του εσωκομματικού “πολέμου”, που αναμένεται να ξεσπάσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, το βράδυ της περασμένης Κυριακής οι κ. Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής, συναντήθηκαν στο σπίτι του πρώτου στην Κηφισιά. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να μείνουν σε επαφή, καθώς οι εξελίξεις στη χώρα θα είναι συνεχείς

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Έθνους“, το ραντεβού, που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κλείσθηκε την ημέρα της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκείνη την ημέρα ο κ. Σαμαράς προσκάλεσε τον προκάτοχό του στην ηγεσία της ΝΔ στο σπίτι του, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία και την άνεση να μιλήσουν ανοιχτά για όλα και ειδικότερα για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ο κ. Καραμανλής αποδέχθηκε την πρόσκληση και το δείπνο οριστικοποιήθηκε για το βράδυ της Κυριακής, όποτε και ο πρώην πρωθυπουργός μετέβη στην Κηφισιά.

Ο ανήσυχος Σαμαράς

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συζήτηση ξεκίνησε από τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα από τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Ο κ. Σαμαράς δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης και παρουσίασε στον κ. Καραμανλή τις πληροφορίες που ο ίδιος είχε από το εξωτερικό.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποφύγει τους όρους των δανειστών και ο κ. Σαμαράς προέβλεψε ότι σύντομα θα κληθεί να υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο. Ο κ. Καραμανλής από την πλευρά του εκτιμά ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί, κάτι που δείχνει ότι δεν πιστεύει στο σενάριο της “Αριστερής Παρένθεσης”, σενάριο στο οποίο ποντάρει η ηγεσία της ΝΔ.

Τι θα γίνει στο εσωτερικό της ΝΔ

Η συζήτηση έφτασε και στα εσωκομματικά. Ο κ. Καραμανλής φέρεται να είπε ότι ακόμη και εκείνοι που ανήκουν στον στενό κύκλο των πολιτικών του φίλων δεν έχουν την έγκρισή του να μιλούν εξ ονόματός του, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορεί να τους απαγορεύει να έχουν άποψη και να την εκφράζουν δημόσια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε από την πλευρά του ότι είναι προφανές και αποδεκτό ο καθένας να έχει τη δική του γνώμη, αλλά είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση να γνωρίζει ότι κινούνται αυτόνομα και δεν εντάσσονται σε κάποια ομάδα που έχει τη δική του έγκριση.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επανέλαβε ότι για τον ίδιο πρώτιστη σημασία έχει αυτή την ώρα η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές της χώρας και η σταθεροποίηση της κατάστασης. Ο κ. Σαμαράς συμφώνησε απόλυτα και του εξήγησε ότι η ΝΔ είναι αυτήν τη στιγμή ένας αξιόπιστος συνομιλητής για τους Ευρωπαίους και πως αυτή η εικόνα πρέπει να διαφυλαχθεί από όλους.

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα χρειάζεται μια υγιή και ισχυρή κεντροδεξιά, θέση που δεν έχει αυτή τη στιγμή η ΝΔ

Εν τω μεταξύ, πρόβλημα ιδεολογίας, στρατηγικής, πολιτικής και λειτουργίας βλέπει η Ντόρα Μπακογιάννη στη ΝΔ και επισημαίνει ότι αυτό πρέπει να λυθεί με καθαρή εσωκομματική κουβέντα χωρίς προσωπικές στρατηγικές

 

Η Ελλάδα χρειάζεται μια «υγιή και ισχυρή» κεντροδεξιά, θέση που δεν έχει αυτή τη στιγμή η ΝΔ, υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ , χωρίς να αποσαφηνίσει αν θα θέσει θέμα ηγεσίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

«Ό,τι έχω να πω, θα το πω στην Κ.Ο.» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη. Τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει «κανέναν προσωπικό στόχο», επιδιώκοντας μονάχα να «ξανασυνέλθει η παράταξη» και να βρει τον σωστό πολιτικό προσανατολισμό.

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως η παράταξη έχει πρόβλημα ιδεολογίας, στρατηγικής, πολιτικής και λειτουργίας, που θα πρέπει να λυθεί με «καθαρή εσωκομματική κουβέντα» και χωρίς να υπάρχουν «προσωπικές στρατηγικές».

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν να μην κατατεθεί η συμφωνία του Eurogroup για κύρωση στη Βουλή, προσθέτοντας πως έχει πλέον έρθει η «ώρα της πραγματικότητας» για την κυβέρνηση.

news247.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Γερμανία για τους Γερμανούς» και “έξω οι ξένοι” τραγουδούν σε κοσμοπολίτικο νησί νεαροί Γερμανοί ενώ χαιρετούν ναζιστικά | Βίντεο

Ένα viral βίντεο που απεικονίζει νεαρούς να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα κάνοντας ταυτόχρονα ναζιστικούς χαιρετισμούς κατά…

3 hours ago

Κατακραυγή για ισραηλινούς στρατιώτες που έκαψαν βιβλία στη Γάζα – Έρευνα υπόσχεται ο IDF

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο μιας φωτογραφίας και…

3 hours ago

Διεθνές Δικαστήριο: Αντιδράσεις μετά την απόφαση για τερματισμό των επιχειρήσεων στη Ράφα – «Ψευδείς, εξωφρενικοί και αηδιαστικοί οι ισχυρισμοί» λέει ο Νετανιάχου

Νέο «χτύπημα» στην κυβέρνηση Νετανιάχου κατάφερε το Διεθνές Δικαστήριο το οποίο έδωσε την Παρασκευή εντολή στο Ισραήλ να…

3 hours ago

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 73-57: Και όταν το Κύπελλο σηκώσει, μπορεί να παλαβώσει!

Και τώρα... το Κύπελλο! Μπορεί στις αρχές της σεζόν να φάνταζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας,…

4 hours ago

Π. Πολάκης: Θυμό προκαλεί η απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τη σύνδεση Χανίων-Δαμάστας

Δελτίο τύπου του Χανιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλου Πολάκη: Πριν από ένα μήνα περίπου,…

7 hours ago

Η υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη στα Χανιά

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη    ( Σύμβουλος Κοινωνικής Διασύνδεσης Προέδρου Συριζα-ΠΣ )  θα…

7 hours ago

This website uses cookies.