16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο “Σαύρας” συνεχίζει για 7η μέρα τον γύρο της Κρήτης για την ενδυνάμωση της αντίστασης ενάντια σε ανεμογεννήτριες, εξορύξεις και στην κατάργηση περιοχών Natura 2000 | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Δημήτρης Δημητρίου ή αλλιώς “Σαύρας” συνεχίζει για 7η μέρα τον γύρο της Κρήτης. Είναι ένα ταξίδι που έχει ως σκοπό την ένωση με άλλους ανθρώπους που έχουν κοινές αγωνίες και συμμετέχουν σε κοινούς αγώνες, για την ενδυνάμωση της αντίστασης ενάντια σε ανεμογεννήτριες και εξορύξεις αλλά και ενάντια στην κατάργηση περιοχών Natura 2000 που προκύπτει από το νέο νόμο Χατζηδάκη.

Πολλοί είναι αυτοί που μέσα και από τη σελίδα της προσπάθειας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους ή ποστάρουν αναρτήσεις με δικά τους εγχειρήματα.

Μεταξύ αυτών και η οργάνωση “Φυσητήρες” που με ανάρτησή τους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο εγχείρημα του Δημήτρη Δημητρίου:

Κορυφή Μικρός Αφέντης 1578m, Λασιθιότικα

Το ελάχιστο από την μεριά μας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα που κάνει, ήταν που σταθήκαμε δίπλα του, που βρεθήκαμε μαζί του στις Αρχάνες για να τον γνωρίσουμε. Μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας και τις κοινές μας αγωνίες. Κυρίως όμως, σφίξαμε τις γροθιές μας, θέλοντας να ευχηθούμε με όλη μας την καρδιά καλή Δύναμη, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της ψυχής του Δημήτρη.

Καλή Δύναμη Δημήτρη! Σε ευχαριστούμε!

Χθες πέρασε από το όρος Θρύπτη στα 1.476 μέτρα υψόμετρο ενώ αργά το βράδυ έφτασε στο χωριό Πρίνα όπου διανυκτέρευσε.

Στο ανατολικοτερο σημείο της διαδρομής. όρος Θρύπτη 1476m και φαράγγι του Χα

Ο “Σαύρας” Δημήτρης Δημητρίου διασχίζει περιοχές της Ελάδας στέλνοντας μήνυμα αντίστασης ενάντια στην καταστροφή του φυσικού κόσμου, ειδικότερα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του κράτους που προωθεί την εγκατάσταση ανεμογεννήτριων και εξορύξεων και την κατάργηση περιοχών Natura 2000.

Αρχικά έκανε τον γύρο της Πελοποννήσου, ο γύρος της Κρήτης με τίτλο “NISOS CRETE-LIZARD ULTRA TOUR 2020” είναι το δεύτερο εγχείρημά του

Η εκκίνηση της διαδρομής του ξεκίνησε την 1η Ιουλίου στις 12 τα μεσάνυχτα από το Παλιό Λιμάνι Χανίων.

[Δείτε βίντεο από την εκκίνηση πατώντας ΕΔΩ.]

Το ταξίδι του είναι ιδιαίτερο γιατί κάνει τον γύρο της Κρήτης δίχως να έχει καμία επαφή με κάποιο μεταφορικό μέσο μηχανοκίνητο ή ζώο και δίχως να κάνει καμία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ή σπίτι.

Δείτε τη διαδρομή που θα κάνει:

• Σημείωση: το σχεδιάγραμμα στη φωτογραφία είναι ενδεικτικό και όχι ακριβές.

"google ad"

Πληροφορίες διαδρομής

Όπως φαίνεται και στην εικόνα στη διαδρομή ορίζονται 6 κύρια σημεία.

Μέχρι τώρα έχει περάσει από την Κορυφή Πάχνες 2.453m (Λευκά Όρη), την Κορυφή Ψηλορείτη 2.454m, την Κορυφή όρους Δίκτη 2.148m και σήμερα πέρασε και από την Κορυφή του όρους Θρύπτη στα 1.476m (το “ανατολικό” άκρο της διαδρομής). Αυτό που μένει είναι το πέρασμα από την Ελαφόνησο, το “δυτικό” άκρο της διαδρομής. Από εκεί θα κατευθυνθεί πάλι στις Πάχνες για να επιστρέψει στα Χανιά όπου και θα ολοκληρωθεί ο γύρος της Κρήτης.

Κατά σειρά διέλευσης:
Χανιά → Πάχνες → Ψηλορείτης → Δίκτη → Θρύπτη → Δίκτη → Ψηλορείτης → Πάχνες → Ελαφόνησος → Πάχνες → Χανιά

Άλλα βασικά σημεία διέλευσης:

⛰ Κορυφή όρους Κέδρος 1776m
⛰ Κορυφή Βολακιάς 2116m
?Παραλία Πρέβελλη
?Φαράγγι Σαμαριάς
?Φαράγγι Αγίας Ειρήνης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ