30.8 C
Chania
Thursday, June 27, 2024

Ο Σπίρτζης μιλά και βάζει «φωτιά» σε ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη για τις διώξεις

Ημερομηνία:

Διόλου ωραία ατμόσφαιρα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και οι τελευταίες περιπτώσεις απομακρύνσεων από το κόμμα – ή κατά κάποιους διώξεις – έχουν προκαλέσει εκνευρισμό, διαρροές, μπηχτές και όλα αυτά εν αναμονή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής στα τέλη Ιουνίου. Ο Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε στο in για τις διαρροές περί διαγραφών και των σεναρίων για τον ίδιον.

Το τελευταίο διάστημα οι παρασκηνιακές συζητήσεις είναι πολλές, όπως και τα σενάρια ότι θα ακολουθήσουν διαγραφές και άλλες απομακρύνσεις, ειδικά όσων εκφράζουν διαφορετικές απόψεις από τη γραμμή της ηγεσίας. Αυτό φωτογραφίζει μεταξύ άλλων τον πρώην υπουργό και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος μιλά ανοιχτά για κακό αποτέλεσμα τις εκλογές, πως το κόμμα δεν λειτουργεί συλλογικά και ότι υπάρχουν διαγραφές για πολιτικές διαφωνίες.

Χρήστος Σπίρτζης στο in: «Για εμένα προσωπικά είναι σαν να μην υπάρχουν»

Το in απευθύνθηκε στον κ. Σπίρτζη, και ερωτηθείς αν θεωρεί ότι οι απόψεις οι οποίες εκφράζει ενδέχεται να τον βάλουν και εκείνον στη «μαύρη λίστα» της Κουμουνδούρου, δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «όσοι προσπαθούν να δημιουργούν συνεχώς εσωκομματικούς εχθρούς για την πολιτική τους επιβίωση, προκειμένου να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους για το δραματικό εκλογικό αποτέλεσμα, είτε για τα ιδεολογικά, είτε για και πολιτικά τους ελλείμματα, είτε τους προσωπικούς εκλογικούς σχεδιασμούς, στο μόνο που συμβάλλουν είναι στην περαιτέρω συρρίκνωση της πολιτικής μας επιρροής και στην περαιτέρω αποσύνθεση της παράταξης μας.

Σπίρτζης: «Δεν μπόρεσαν να μας φιμώσουν ποτέ κομματικές ομαδούλες»

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφραστεί υπέρ της σύγκλισης των κομμάτων και μίας ενδεχόμενης υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στο in τονίζει χαρακτηριστικά ότι «είναι η ώρα της υπέρβασης και της ανασύνθεσης του προοδευτικού κόσμου, και όχι της διαίρεσης».

Υπογραμμίζει πως «ο καθένας από εμάς έχει την ιστορία του. Στη δική μας πορεία δεν μπόρεσαν να μας τρομοκρατήσουν και να μας φιμώσουν ποτέ από τα νεανικά μας χρόνια έως σήμερα – παρά τη συνεχή στοχοποίηση – ούτε οικονομικά συμφέροντα, ούτε τα πλοκάμια της δεξιάς, ούτε κομματικές ομαδούλες που τα όρια τους είναι στενότερα και από τα κομματικά γραφεία που μονοθεματικά δραστηριοποιούνται ακόμα και τις εποχές που είχαν μεγάλη ισχύ». «Προφανώς, δεν θα μας φιμώσουν ούτε σήμερα. Και για εμένα προσωπικά είναι σαν να μην υπάρχουν».

Απομακρύνσεις και τα μηνύματα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μέχρι τώρα απομακρύνσεις στελεχών αφορούν συμβάσεις, δηλαδή είχαν συνεργασία με το κόμμα η οποία λύθηκε. Τα σενάρια και οι φήμες αναφέρουν πως στη μαύρη λίστα μπορεί να μπουν και στελέχη που δεν έχουν καμία έμμισθη σχέση με το κόμμα. Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα πάντως, τα μηνύματα από την Κουμουνδούρου είναι εδώ και ημέρες ξεκάθαρα. Παρά τα πυρά του κ. Θανάση Θεοχαρόπουλου (ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει στοχοποιηθεί από την ηγεσία) η Κουμουνδούρου δήλωσε μέσω πηγών ότι απλώς καταλάμβανε θέση επιστημονικού συνεργάτη χωρίς να έχει παράσχει ποτέ οιοδήποτε έργο.

Αν και τα σενάρια αναφέρουν ότι η διακοπή συνεργασίας με τον κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο ήρθε μετά την πρόταση που κατέθεσε από κοινού με τον Γιάννη Ραγκούση για εσωτερικό δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανος Κασσελάκης το αρνείται. Ο ίδιος αναφέρει ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι μετά από λίγα 24ωρα έρχεται η απομάκρυνση του Γιώργου Τσίπρα. Η νέα απομάκρυνση στελέχους της παλιάς φρουράς στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη, με την απόφαση να μη συνεχίσει την συνεργασία του κόμματος με τον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος είχε παύσει τα καθήκοντά του εξαιτίας της υποψηφιότητας του στις ευρωεκλογές.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας βγήκε σε ραδιοφωνική εκπομπή λέγοντας πως απολύθηκε. Όμως από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο Γιώργος Τσίπρας αν και ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές πληρωνόταν ως διευθυντής της ΚΟ παρά ότι τη θέση την είχε ο Θάνος Μωραΐτης.

Ο κ. Τσιπρας με τη σειρά του έχει απαντήσει σε έντονο ύφος, όπου μεταξύ άλλων έχει αναφέρει πως «έχουν υπάρξει αρκετές συμπτώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με ανθρώπους που δεν είναι ταυτισμένοι με οτιδήποτε που λέει ένας, δύο άνθρωποι».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

22 ακόμα μετανάστες έφτασαν στη Γαύδο

Με τις μεταναστευτικές ροές να συνεχίζονται αμείωτες στη νότια...

Ρέθυμνο: Παρουσιάστηκε η βιογραφία του αγωνιστή κομμουνιστή καπετάν Σφακιανού

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Αντρέα Κοκοσάλη, μέλος...

1o Φεστιβάλ Arttack στο Ηράκλειο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο

Το πρώτο Φεστιβάλ μουσικών δράσεων στο Ηράκλειο διοργανώνει αύριο...