19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στα Χανιά

Ημερομηνία:

Δημόσια Συζήτηση με τους κατοίκους του Νομού Χανίων θα έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης, το απόγευμα της Τετάρτης στις 7 μ.μ. στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων (Νικηφόρου Φωκά 5).

 

Σήμερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε και στο οικονομικό site Euro2day και τη δημοσιογράφο Πέννυ Κούτρα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, για τις οποίες ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι είναι το κλείσιμο της εκκρεμότητας με τους δανειστές και η λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας.

Παράλληλα, εκτιμά ότι απαιτούνται άμεσες μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τη λειτουργία του Δημοσίου. Προσθέτει επίσης ότι χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος και αλλαγή του εκλογικού νόμου, αν και για αυτά απαιτείται ευρεία συναίνεση από το «άτολμο πολιτικό σύστημα».

Ακόμη, δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται μια «Εθνική Ελλάδος», μια ομάδα διαπραγμάτευσης η οποία θα απαρτίζεται από ειδικούς και τεχνοκράτες, που θα διαθέτουν όμως πολιτική εμπειρία και που θα κληθούν να συζητήσουν με τους δανειστές, ενώ προσθέτει ότι δεν θεωρεί κανένα κόμμα -ούτε τη Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΣΥΡΙΖΑ- «ικανό να φέρει εις πέρας μια τέτοια κρίσιμη διαπραγμάτευση».

Σε ότι αφορά την «επόμενη μέρα» αναφέρει πως θα συνεργαστεί «με όποιον του υποδείξει ο ελληνικός λαός» και διευκρινίζει ότι δεν θα συναινέσει σε επιπόλαιες πολιτικές που θα μπορούσαν να ρίξουν τη χώρα στον γκρεμό.

xania

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ