19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο στρατηγός Μακρυγιάννης δεν ήταν άγγελος

Ημερομηνία:

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Γεια σας φίλες και φίλοι.

Ομολογώ ότι δεν γνώριζα όλη την “κακή” πλευρά του Μακρυγιάννη. Γιατί έχει και καλή πλευρά.Με το να ανεβάσω το κείμενο με τον αιχμηρό λόγο του, έμαθα περισσότερα.

Πριν λίγα μόλις χρόνια η εκπομπή “Έχει γούστο” [ΝΕΤ ΜΠΙΛΙΩ ΤΣΟΥΚΑΛΑ] είχε παρουσιάσει τον καθηγητή παν/ου Νίκο Θεοτοκά ο οποίος είχε εκδώσει βιβλίο όπου αμφισβητούσε την συμβολή του Μακρυγιάννη στο 21 τον οποίο ανέδειξε όπως είπε η γενιά του 30 όπου έψαχνε κάποιον με λαϊκή λογοτεχνική γραφή.”Στο βιβλίο με τα α/α του Μακρυγιάννη που αγόρασα την Κυριακή με την “Καθημερινή” με πρόλογο Σ. Ι. Αδραχτά γράφει ότι¨ “οι κατοπινές γενιές δεν αναγνώρισαν ποτέ τον Μακρυγιάννη σαν στρατιωτική ιδιοφυία -που δεν ήταν άλλωστε-αλλά γι`αυτά που έλεγε

“Μετά κοίταξα την βικηπαίδεια όπου έχει παραπομπές με συγγραφείς που έγραψαν για τα αρνητικά του. {Για τα κτήματα που απέκτησε στην περιοχή Μακρυγιάννη και Ζωγράφου και για την τοκογλυφία προς τους Έλληνες.} Για να πούμε και του στραβού το δίκιο. Οι άνθρωποι δεν είμαστε άγγελοι.Δεν υπάρχει κανείς που να έχει μόνο θετικά πεπραγμένα. Μόνο στον παράδεισο.Διαβάστε π.χ για το παρελθόν των “Εθνικών ευεργετών” όπως ο τραπεζίτης Ανδρέας Συγγρός για να δείτε ότι ήταν κουμάσια οι περισσότεροι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...