15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο στρατός των ΗΠΑ έφτιαξε το «σούπερ εμβόλιο» για τον κορονοϊό

Ημερομηνία:

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Ο Στρατός των ΗΠΑ έφτιαξε ένα σούπερ εμβόλιο που καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις και την Ομικρον.

Ο στρατός των ΗΠΑ δημιουργεί ένα νέο εμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ, μέσα σε λίγες εβδομάδες, επιστήμονες στο Ινστιτούτο Έρευνας του Στρατού Walter Reed αναμένεται να ανακοινώσουν ότι έχουν αναπτύξει ένα εμβόλιο που είναι αποτελεσματικό κατά του COVID-19 και όλων των παραλλαγών του, ακόμη και της Ομικρον. Το ίδιο εμβόλιο αναμένεται να είναι αποτελεσματικό και για παλαιότερους ιούς προέλευσης SARS που έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι το αποτέλεσμα σχεδόν δύο ετών εργασίας. Το εργαστήριο του Στρατού έλαβε την πρώτη αλληλουχία DNA του ιού COVID-19 στις αρχές του 2020. Πολύ νωρίς, ο κλάδος μολυσματικών ασθενειών του Walter Reed αποφάσισε να επικεντρωθεί στην κατασκευή ενός εμβολίου που θα λειτουργούσε όχι μόνο ενάντια στο υπάρχον στέλεχος, αλλά και σε όλες τις πιθανές παραλλαγές του.

Το εμβόλιο Spike Ferritin Nanoparticle COVID-19 του Walter Reed, ή SpFN, ολοκλήρωσε τις δοκιμές σε ζώα νωρίτερα φέτος με θετικά αποτελέσματα. Η Φάση 1 των δοκιμών σε ανθρώπους ολοκληρώθηκε αυτόν τον μήνα, και πάλι με θετικά αποτελέσματα που υποβάλλονται σε τελική αναθεώρηση, δήλωσε ο Δρ Kayvon Modjarrad, διευθυντής του κλάδου μολυσματικών ασθενειών του Walter Reed, σε αποκλειστική συνέντευξη με το Defense One.

Το εμβόλιο SpFN χρησιμοποιεί, σύμφωνα με την ανάλυση που έδωσε ο dr Kayvon Modjarrad, μία πρωτεϊνή που έχει σχήμα μπάλας ποδοσφαίρου η οποία επιτρέπει στους επιστήμονες να μοιράζουν στελέχη του ιού σε διαφορετικές όψεις της πρωτεϊνης.

«Με την Ομικρον δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγει κάποιος αυτόν τον ιό. Δεν πρόκειται να γίνει απλά. Ετσι, σύντομα ο κόσμος είτε θα είναι εμβολιασμένος είτε μολυσμένος» τόνισε ο επιστήμονας του Walter Reed.

«Είναι πολύ συναρπαστικό να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για ολόκληρη την ομάδα μας και νομίζω για ολόκληρο τον Στρατό επίσης», είπε ο Modjarrad.

Οι δοκιμές του εμβολίου σε ανθρώπους διήρκεσαν περισσότερο από το αναμενόμενο, επειδή το εργαστήριο έπρεπε να δοκιμάσει το εμβόλιο σε άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί, ούτε είχαν μολυνθεί προηγουμένως με τον COVID.

Τα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού και η ταχεία εξάπλωση των παραλλαγών το έκαναν δύσκολο.

«Με την Omicron, δεν υπάρχει τρόπος πραγματικά να ξεφύγετε από αυτόν τον ιό. Δεν θα μπορέσετε να το αποφύγετε. Οπότε πιστεύω ότι πολύ σύντομα είτε ολόκληρος ο κόσμος θα εμβολιαστεί είτε θα έχει μολυνθεί», είπε ο Modjarrad.

Το επόμενο βήμα είναι να δούμε πώς αλληλεπιδρά το νέο εμβόλιο με άτομα που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί ή είχαν αρρωστήσει.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ