21.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Ο ΣΥλλογος ΜΗχανικών ΤΕ Δημοσίων Υπαλλήλων ΧΑνίων (ΣΥΜΗΔΥΧΑ) για τις προθέσεις της κυβέρνησης, περί «κινητικότητας/απόλυσης»

Ημερομηνία:

Ο ΣΥλλογος ΜΗχανικών ΤΕ Δημοσίων Υπαλλήλων ΧΑνίων (ΣΥΜΗΔΥΧΑ) εκφράζει την συμπαράστασή του προς όσα από τα μέλη του αναμένουν την άμεση υπαγωγή τους σε καθεστώς «κινητικότητας», δηλαδή απόλυση. Επίσης, προσδοκά στη συμπαράταξη όλων των θιγομένων επαγγελματικών ομάδων, για την αντιμετώπιση της επίθεσης αυτής, από το ξεκίνημά της!

Η επίθεση της δικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά προπάντων στις τεχνικές υπηρεσίες ζωτικών τομέων, όπως Άμυνα, Παιδεία, Υγεία, οφείλεται σε λόγους ιδεολογικής αγκύλωσης, και εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων.

Ο συνολικός αριθμός όσων εκδιώκονται από τις υπηρεσίες τους μέχρι τον Σεπτέμβριο ήδη φαντάζει ρευστός, με τάση για διόγκωση.

Μέχρι το τέλος του χρόνου επιδιώκεται να έχει επιτευχθεί ο διατεταγμένος στόχος των 25.000 αποβληθέντων υπαλλήλων, υποτίθεται και δίχως να χρειαστεί να επαναληφθεί η μέθοδος των «ξαφνικών λουκέτων». Εκτίμησή μας είναι ότι τα «ξαφνικά λουκέτα» θα συνεχιστούν, αλλά και ολόκληροι κλάδοι και ειδικότητες θα καταργούνται, όχι μόνο μέσα στο 2013, αλλά και το 2014 & 2015, όσο θα συνεχίζεται αυτή η λαίλαπα του δόγματος «αφανίστε το Κράτος».

Με θλίψη, αλλά και με περισσή οργή, πληροφορούμαστε τις προθέσεις της κυβέρνησης, περί «κινητικότητας/απόλυσης», και λοιπών σχεδιασμών, κακόβουλων, όσο και στείρων. Ανεξάρτητα από το πόσοι θα είναι οι συνάδελφοι που θα ριχθούν στον Καιάδα της «κινητικότητας», εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα, χωρίς τσιριμόνιες και φιλομνημονιακές περιστροφές, ότι η πράξη αυτή της κυβέρνησης, είναι πράξη που στρέφεται εναντίον όλων των Ελλήνων εργαζομένων, ενώ φυσικά και αποτελεί προάγγελο χειρότερων δεινών εν γένει για την Εργασία. Επίσης θα συμβάλλει στην περαιτέρω σαθρότητα της Αγοράς, καθιστώντας στην ουσία αδύνατη ακόμα και την επίτευξη του «ιερού δισκοπότηρου» της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλο από την ακριβοθώρητη, επίτευξη  «σταθερότητας» μόνο για τους προνομιούχους Έλληνες! Στους υπόλοιπους, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία, έτσι και αλλιώς επιφυλάσσεται ένας αιώνας δουλείας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά και οι εντεταλμένοι υπουργοί του με περίσσια ιδεολογική εμμονή, ως πειθήνια υποχείρια του ιδεολογικού κατεστημένου της χώρας, προβαίνουν στην οικονομική -και γενικότερη- εκκαθάριση του Κράτους, επιζητώντας την ρευστοποίησή του προς ολιγάρχες, απαλλαγμένο από «παθητικά». Γιατί ως «παθητικό» προσμετράται πια, οιονδήποτε μισθολογικό κόστος: Είναι σαφές ότι μοναδικός τους στόχος είναι η θέσπιση της ανταμοιβής της Εργασίας, ως φιλοδώρημα μονάχα, εθελοντικό και ελάχιστον!

Κάποια στιγμή αυτοί οι δοσίλογοι των εργασιακών κεκτημένων που παριστάνουν τους εθνάρχες, θα λογοδοτήσουν για τα τωρινά «έργα και τις ημέρες τους». Όμως αυτό δεν πρέπει να μας αρκεί. Ενώ εμείς κοιμόμαστε αμέριμνοι τον ύπνο του δικαίου, ελπίζοντας από πελάγη ιερής αγανάκτησης ότι η Ιστορία θα τους καταχωρήσει όπως τους πρέπει, αυτοί λαμβάνουν θάρρος από την επανάπαυσή μας, και συνεχίζουν απτόητοι την εφαρμογή του περιβόητου «Προγράμματος», με μη-αναστρέψιμη συρρίκνωση όλων των οικονομικών μεγεθών, λόγω της Δανειακής Σύμβασης με την Τρόικα, κλειδωμένης στο διηνεκές και με «Μνημόνιο Κατανόησης για δημοσιονομική διόρθωση», δηλαδή με διαρκή και ατέρμονη Λιτότητα και μιζέρια.

Γι’αυτό καλούμε όλα τα σωματεία, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ), να λάβουν πρωτοβουλίες για ενημέρωση των μελών τους για την κρισιμότητα της κατάστασης, και κινητοποίησή τους για κήρυξη γενικής απεργίας διαρκείας, ώστε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος προς τον εξευτελισμό της Εργασίας, αλλά και της Υγείας και της Παιδείας, που θα σημάνει τον εξευτελισμό της ίδιας της έννοιας του ανθρώπου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΜΗΔΥΧΑ,

Ο πρόεδρος: Στέλιος Καρδαμάκης
Ο Γραμματέας: Κώστας Αλεφάντης

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...