19.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά το 2023 πήρε λιγότερες ψήφους απ’ όσες πήρε ο Πολάκης το 2019

Ημερομηνία:

Μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι ο Πολάκης τι ακριβώς συνέβη στα Χανιά (όπως και πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ). Δεν εξηγούνται αλλιώς οι δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας όπου σύμφωνα με όσα λέει “κόντρα στους καιρούς” οι πολίτες τον έστειλαν εκπρόσωπο των Χανίων στη Βουλή. Και μετά έρχεται και η υπόσχεση ότι θα συνεχίσει με τον τρόπο που τον έχουν μάθει οι πολίτες και που με την ψήφο τους – σύμφωνα με τον κ. Πολάκη – τον επιδοκίμασαν…

Σίγουρα ο κ. Πολάκης κατάφερε και ήρθε πρώτος σε ψήφους από τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ όμως ήρθε πρώτος καταγράφοντας ο ίδιος απώλειες περίπου 4.500 ψήφων σε σχέση με τις εκλογές του 2019 ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίστηκε στα Χανιά αφού από το 38% έπεσε στο 18%!

Ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά από τις εκλογές της ήττας του 2019 όπου είχε λάβει 31.644 ψήφους έπεσε στους 14.520 ψήφους στις εκλογές του Ιούνη του 2023. Μόνο ο Πολάκης στις εκλογές του 2019 είχε λάβει 15.443 ψήφους.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά έλαβε το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό του στην Κρήτη, μετά από το ποσοστό που κατέγραψε στο Λασίθι.

Αυτό αποτυπώνει και το πραγματικό μέγεθος της κατάρρευσης και προφανώς δεν υπάρχει καμία απολύτως επιδοκιμασία ούτε του ίδιου, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ…

Όλα αυτά τη στιγμή όπου στα Χανιά η άνοδος του ΠΑΣΟΚ ήταν μικρή σε σχέση με την έκρηξη ανόδου που παρουσίασε το κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, ειδικά στο Λασίθι.

Το είδαμε και στα κανάλια ότι πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούν ακόμα να καταλάβουν τι συμβαίνει και είναι εν μέρει λογικό αυτό. Αυτό όμως που είναι παράλογο είναι η επιμονή κάποιων στελεχών να ανακαλύπτουν νίκες εκεί που δεν υπάρχουν.

Μετά και από αυτές τις δύο εκλογικές μάχες όπου κατέγραψε ιστορικές συντριβές η κεντροαριστερά στη χώρα μας, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανίχνευαν στα κανάλια “συμβολισμούς”, και μιλούσαν για το ότι παρά τον καταποντισμό και τη βύθιση “παραμένουμε αξιωματική αντιπολίτευση” σε “αντίξοες συνθήκες” ή, όπως είπε ο Πολάκης “κόντρα στους καιρούς”.

Όπως κι αν είναι, είναι ευτύχημα για τον τόπο ότι θα υπάρχει κάποια αντιπολίτευση στο νομό Χανίων και δε θα είναι “όλα μπλε” ακόμη και στους βουλευτές. Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Πολάκης θα δώσει αυτή την τετραετία μεγαλύτερη βαρύτητα στα τεκταινόμενα στον τόπο μας γιατί ο δυναμισμός του μπορεί να είναι χρήσιμος.

Καλές αντοχές σε όλους μας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Usurum – Σκιαδαρέσες live στα Χανιά την Τρίτη 25 Ιουνίου

Usurum - Σκιαδαρέσες live στα Χανιά Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 Προμαχώνας...

Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;»

Η Μαρία Καρυστιανού, με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και...