22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κισάμου για το ζήτημα της αδεσποτίας των ζώων

Ημερομηνία:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κισάμου στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Κισάμου που επιζητούν τον σεβασμό της προσωπικής τους περιουσίας και την εφαρμογή των νόμων που αφορούν στα ανεπιτήρητα ζώα από όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα φορείς. Το πρόβλημα δυστυχώς ταλανίζει πολλές περιοχές του Νομού Χανίων και πιο έντονα του  Δήμου Κισάμου και πλήττει τους   κατοίκους οι οποίοι   βλέπουν τους κόπους τους να καταστρέφονται.

Μικρή ομάδα ανεύθυνων «επαγγελματιών» κτηνοτρόφων αφήνουν ανεπιτήρητα τα ζώα τους να καταστρέφουν συστηματικά τις καλλιέργειες αγροτών της περιοχής. Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι πολλά. Αυτά όμως δεν μπορούν να λυθούν σε βάρος των αγροτών συμπολιτών τους. Το φαινόμενο είναι μεν χρόνιο, φαίνεται όμως ότι ενθαρρύνεται από συστήματα πολιτικής πατρωνίας που τελικά οδηγεί στη συγκάλυψη ή και σε μια ιδιότυπη ασυλία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κισάμου διαπιστώνει ότι η επίσημη πολιτεία δυστυχώς  κωφεύει και δια της απουσίας της  ενθαρρύνει την συνύπαρξη   «λύκων σκυλιών προβάτων και ανθρώπων» με τις φιλήσυχες δημιουργικές κοινωνίες να στενάζουν από τον θόρυβο του  «τρόμου»  ορισμένων ανεύθυνων προστατευόμενων «επαγγελματιών».

Πρόσφατα τοπικός κυβερνητικός βουλευτής ανέλαβε νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος της αδεσποτίας. Παρευρέθηκε σε συσκέψεις και έδωσε υποσχέσεις, κάτι που συνηθίζεται βέβαια στην Κίσαμο από τους κυβερνητικούς βουλευτές . Οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει αντικείμενα  όπως  σχολικά κτίρια , αδεσποτία , Β.Ο.Α.Κ. και μέσω «κρυφών» συνεδριάσεων με την Δημοτική αρχή παίζουν «παιγνίδια» με το μέλλον της Κισάμου .

Δήλωσε λοιπόν , ο επιφορτιζόμενος του θέματος  βουλευτής ,  εν είδη ομολογίας  στις 21/9/21 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ότι «…οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι καλύπτονται χρόνια τώρα από το σύστημα». Δεν είπε όμως ποιο είναι αυτό το σύστημα , από ποιον δημιουργήθηκε και ποιον εξυπηρετεί. Ας ρίξει όμως μια δεύτερη ματιά στην πολιτική του γειτονιά.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι δημιουργεί νομοθεσία, με την οποία θα λύσει το πρόβλημα. Η Αστυνομία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κύριες υπεύθυνες σύμφωνα με τον νόμο δηλώνουν πρακτικά αφοπλισμένες γιατί δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση των παραβάσεων.

Η αυστηροποίηση του νόμου και των προστίμων έχουν μηδενική αξία, αν δεν δημιουργηθεί αξιόπιστος ελεγκτικός μηχανισμός για την τήρηση του νόμου , αν οι Δικαστικές Αρχές δεν εφαρμόσουν τους Νόμους του Κράτους και αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί αδιάκοπα και με επιμονή και με την στήριξη όλων μας μέχρι να βρεθεί λύση. Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί, ας το ομολογήσει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ