17.8 C
Chania
Wednesday, May 29, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την ένταση στη συζήτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αγροτών στο Μάλεμε

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αναφέρεται στην ένταση που επικράτησε στη συζήτηση μεταξύ αγροτών και υπεύθυνου αγροτικού τμήματος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Στην ανακοίνωση που τιτλοφορείται: «Συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας ο Δημόσιος Διάλογος» αναφέρονται τα εξής:

Συνεπείς με την πάγια θέση μας υπέρ του ανοικτού δημοκρατικού διαλόγου, οργανώσαμε την Κυριακή μια συνάντηση αγροτών με τον υπεύθυνο αγροτικού τμήματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σ. Σταύρο Αραχωβίτη, Βουλευτή Λακωνίας, προκειμένου να παρουσιαστούν και να συζητηθούν τα προβλήματα κι οι προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

Παρά τις αρχικές εντάσεις, η συζήτηση εξελίχθηκε ομαλά, κράτησε πολλές ώρες και κατά τη διάρκειά της αναλύθηκαν πολλές πλευρές του σύνθετου και δύσκολου αυτού εγχειρήματος, που η Κυβέρνηση έχει θέσει για διαβούλευση.

Με την ευκαιρία θέλομε να τονίσομε ότι η πραγματοποίηση της χθεσινής συγκέντρωσης δείχνει ότι ο δημόσιος διάλογος είναι αναγκαίος για την αναζήτηση των λύσεων εκείνων που θα αναμορφώνουν με τρόπο δίκαιο και προωθητικό κλειστά και παθογενή συστήματα, όπως είναι το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό κλπ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι κοινωνικοί αγώνες δεν χρειάζονται. Το αντίθετο.

Δεν μπορεί όμως οι κινητοποιήσεις να συνοδεύονται από άρνηση διαλόγου.

Ελπίζουμε ότι το μήνυμα που δόθηκε από τους αγρότες των Χανίων στη χθεσινή μας συγκέντρωση θα είναι ικανό να μεταπείσει και όσους ωθούμενοι από κομματική σκοπιμότητα αρνούνται ακόμα τη χρησιμότητα του διαλόγου και απαντούν αρνητικά στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ