12.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Ο Σόιμπλε καλεί τους άνεργους της Ευρώπης να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ της Γερμανίας

Ημερομηνία:

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι η απογοήτευση των εκατομμυρίων νέων οι οποίοι είναι άνεργοι αποτελεί κίνδυνο για την δημοκρατία και για την νομιμοποίηση της Ευρώπης και προσκάλεσε άνεργους επαγγελματίες αλλά και όσους ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν να πάνε στη χώρα του“Σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, είμαστε μια μάλλον γερασμένη ήπειρος, η οποία δεν έχει το περιθώριο να χάσει τα παιδιά της από τους λαϊκιστές και τους εξτρεμιστές», έγραψε ο κ. Σόιμπλε σε άρθρο του στην εφημερίδα Der Tagesspiegel, και σημείωσε ότι η Ευρώπη η οποία εξυγιάνθηκε δεν επιτρέπεται να αποκλείσει μια ολόκληρη γενιά. Κάλεσε μάλιστα την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει άμεσα τα έξι δισεκατομμύρια που προορίζονται για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Σε ό,τι αφορά την Γερμανία, τονίζει ότι “όσοι ενδιαφέρονται για εκπαίδευση ή όσοι είναι άνεργοι επαγγελματίες, είναι ευπρόσδεκτοι εδώ”.

Στην ίδια εφημερίδα ωστόσο ο Κλάους Βιζεχούγκελ, σύμβουλος του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ για θέματα απασχόλησης, επισήμανε ότι το Βερολίνο πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με τα δικά του προβλήματα και υπογράμμισε ότι στην Γερμανία υπάρχουν σήμερα 1,5 εκατομμύριο νέοι χωρίς επαγγελματική κατάρτιση. “Πριν αρχίσουμε να δεχόμαστε υποψήφιους από το εξωτερικό, πρέπει να κάνουμε κάτι με αυτούς”, δήλωσε, αν και αναγνώρισε ότι η Γερμανία πρέπει να ασχολείται και με τα προβλήματα που απασχολούν την Ευρώπη.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ