26.6 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Ο Τάσος Βάμβουκας μιλά για στρατόπεδο Μαρκοπουλου, αεροδρόμιο Χανίων και πρώην Ψυχιατρείο [ηχητικό]

Ημερομηνία:

Σε αποκλειστική συνέντευξη του στον ΚΡΗΤΗ FM 1015, στην εκπομπή “Καφές με Σχόλια” με την Κατερίνα Πολύζου Χαραλαμπάκη, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας δήλωσε επιφυλακτικός για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το αεροδρόμιο Χανίων που κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος” Γ. Σαρρής, ανέλυσε τα σενάρια ακόμα και για ιδιωτικοποίηση του στρατόπεδου Μαρκοπούλου και τις εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων στην περιοχή Πέρα Πλατάνι στη Σούδα.

Πιο αναλυτικά, την ενδεχόμενη ένταξη του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για να ακολουθήσει η ιδιωτικοποίησή του, σχολίασε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, μιλώντας στον Κρήτη fm 101.5 και στην Κατερίνα Πολύζου.

Ο Δήμαρχος Χανίων χαρακτήρισε προφάσεις τα επιχειρήματα του υπουργού σχετικά με το κόστος μεταφοράς του στρατιωτικού προσωπικού, ενώ παράλληλα δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει την κάλυψη του όποιου κόστους από πόρους του Δήμου. Τα Χανιά είναι μια πόλη με υψηλή δόμηση, ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη παραχώρησης του στρατοπέδου στο Δήμο και, επομένως, στην τοπική κοινωνία.

Ο χώρος του πρώην ψυχιατρείου είναι ένας σημαντικός, «ανέπαφος» χώρος που θα μπορούσε να καλύψει πληθώρα δράσεων, επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε σειρά πρωτοβουλιών, ώστε να υπάρξει αντιπρόταση αξιοποίησής του από την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Βάμβουκας τάχθηκε κατά της εκχώρησης του αεροδρομίου σε ιδιώτες και ανακοίνωσε τη σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή των δημάρχων και των αντιπεριφερειαρχών Κρήτης προκειμένου να παγώσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επιβληθεί «σπατόσημο» στους χειμερινούς μήνες.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Γιάννη Σαρρή για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα, ο κ. Βάμβουκας εμφανίστηκε επιφυλακτικός, αν και παραδέχθηκε ότι είναι ένας δημοκρατικός θεσμός, που προβλέπεται από τον Καλλικράτη.

Τέλος, διφορούμενες ήταν οι δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων για το ζήτημα λειτουργίας εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων στην περιοχή Πέρα Πλατάνι στη Σούδα. Ο κ. Βάμβουκας άφησε αιχμές για την κωλυσιεργία που επέδειξαν στο παρελθόν οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι του τόπου γύρω από το χωροταξικό και παραδέχτηκε ότι οι απόψεις για το θέμα διίστανται.

[youtube id=”2yy1oDyuu1M” width=”620″ height=”360″]

Πηγή: kritifm1015.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...