15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Τσίπρας ζητά αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι αποθήκη ψυχών”

Ημερομηνία:

Σύντομος αλλά περιεκτικός ήταν ο διάλογος Τσίπρα- Αβραμόπουλου μπροστά στις κάμερες.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επίτροπο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλο έγινε σε καλό κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου και κράτησε σχεδόν μιάμισι ώρα.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι αποθήκη ψυχών, το πρόβλημα πρέπει να μοιραστεί».

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος λέγοντας πως «Θα καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση», σημείωσε, ότι υπάρχει κοινή ατζέντα για την ασφάλεια και τη μετανάστευση στην Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμα πως για να γίνει πράξη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τα κράτη μέλη που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις των μεταναστευτικών ροών, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του συστήματος του Δουβλίνου και του κανονισμού Δουβλίνο III. Πρόσθεσε δε πως η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική στρατηγική «μακράς πνοής» για τη μετανάστευση, ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και «μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες»

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι η μετανάστευση και η ασφάλεια των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και ότι η Κομισιόν προβληματίζεται για το σύστημα του Δουβλίνου

Στο λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Twitter αναρτήθηκε με αφορμή την συνάντηση των δύο αντρών και το εξής σχόλιο: «Το θέμα μεταναστευτικής πολιτικής να μη συγχέεται με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ούτε να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης».

koutipandoras.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ