23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Ο Φίλης μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώσει τον αριστερό προσανατολισμό του

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Φίλη.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της συνάντησης το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ό,τι έχει πει δεν το έχει πει εν θερμώ, αλλά με πόνο.

Μιλώντας με δημοσιογράφους το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έναν ειλικρινή διάλογο με τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά είπε πως υπάρχει μια κοινή στόχευση που είναι το κόμμα να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και να καταγράφει στην κάλπη η λαϊκή αποδοκιμασία κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αναφορικά με την αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φιλης είπε πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και πως είναι μια ανοιχτή κουβέντα.

Επίσης ο Φίλης τόνισε πως πιστεύουμε στα όργανα και στο Συνέδριο που υπάρχει απόφαση για τον Νοέμβριο. Το θέμα θα συζητηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

«Η συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον πρόεδρο του κόμματος, εκκρεμούσε ήδη πριν από τις εκλογές και την συζήτηση που είχαμε κάνει στο συνέδριο του κόμματος και πραγματοποιήθηκε σήμερα. Υπάρχει μία συμφωνία ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τη μάχη αυτές τις επόμενες ημέρες. Τη μάχη για τα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών εκλογών έτσι ώστε σε αυτές τις εκλογές να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι απαιτήσεις των πολιτών για την βελτίωση της ζωής τους.

Είναι γνωστές οι διαφορές που έχουμε με τον Στέφανο Κασσελάκη. Κουβεντιάσαμε και αφορούν το θέμα της αναδιοργάνωσης του κόμματος το οποίο για να μπορέσει να πείσει στην παρούσα φάση, πρέπει να επιβεβαιώσει τον αριστερό προσανατολισμό του.

Για να κερδίσεις το κέντρο, το κερδίζεις με αριστερές πολιτικές όπως ο Μητσοτάκης κερδίζει το κέντρο με δεξιές πολιτικές. Πολιτικές που αφορούν τον πόλεμο και την ειρήνη, που αφορούν το κοινωνικό κράτος, την δημόσια παιδεία και την δημόσια υγεία, τους εξοπλισμούς, μεγάλα θέματα τα οποία διατρέχουν την καθημερινότητα του πολίτη μαζί με τα θέματα της διαφθοράς τα οποία ξέρετε ότι ενδημούν στον δημόσιο βίο της χώρας.

Θα έχουμε κι άλλες συναντήσεις, όχι τετ-α-τετ, αλλά μέσα στα όργανα γιατί πρέπει να συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος και να προχωρήσουμε στις προδιαγεγραμμένες διαδικασίες».

Για το αν θα γίνει το Συνέδριο τον Νοέμβριο, απάντησε: «Αυτή είναι η απόφαση του κόμματος. Δεν ξέρω εάν θα υπάρξει αναβολή».

Για τα όσα είχε πει, δήλωσε: «Ό,τι έχω πει, δεν τα είπα εν θερμώ. Τα είπαμε πόνο και τα συμμερίζεται ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μας. Τους οποίους καλώ να παραμείνουν συσπειρωμένοι σήμερα στον ΣυΡιζΑ, να δώσουν τη μάχη στις δημοτικές εκλογές και τη μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματός μας διότι, όταν χάνουμε στον χώρο της αριστεράς, αυτό δεν ισοφαρίζεται από άλλους πολιτικούς χώρους. Η πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι. Θα προκύψει όμως αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα και ως αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών».

Για το αν ο ίδιος είδε κάποια διάθεση για συναίνεση από πλευράς προέδρου για ενότητα, απάντησε: «Μα υπήρχε θέμα να κουβεντιάζαμε τώρα χωρίς διάθεση ενότητας; Το θέμα δεν είναι τι κουβεντιάζουμε σήμερα. Είναι με την πράξη μας τι στέλνουμε ως μήνυμα στην κοινωνία και στον κόσμο της αριστεράς».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...