18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Ο Φούχτελ είναι ξανά εδώ! Συναντήθηκε με υπουργούς της κυβέρνησης – Τι λένε οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ

Ημερομηνία:

Όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν. 6 χρόνια μνημόνια. Εκλογές, εκλογές ξανά, κυβέρνηση Αριστεράς, δημοψήφισμα, για να ξαναγυρίσει πίσω θριαμβευτής ο Φούχτελ και να βγάζει φωτογραφίες με χαμογελαστά κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Κοινοβουλευτικός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας και πρόεδρο της DGV, Χανς-Χοακίμ Φούχτελ συναντάται με τον χαμογελαστό αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.

Σε σχετικό δελτίο τύπου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης σημειώνονται τα εξής:

“Η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV) μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όχημα για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά πρωτίστως για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, μέσα από την στήριξη επιχειρηματικών δράσεων, αλλά και την περαιτέρω προώθηση πρωτοβουλιών συνεργασίας σε επίπεδη τοπικής αυτοδιοίκησης.Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα, που προέκυψε μετά από μια σειρά συναντήσεων του Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας και προέδρου της DGV, Χανς-Χοακίμ Φούχτελ με μια σειρά από υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κος Φούχτελ επισκέφτηκε την Αθήνα, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων, στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στην Ελλάδα και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη Γερμανία. Συναντήθηκε διαδοχικά με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Είχε επίσης συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κο Ιερώνυμο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιάννη Πατούλη, καθώς και με εκπροσώπους γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.”

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για επίσκεψη Φούχτελ

Την επίσκεψη Φούχτελ σχολίασε και το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που υπενθυμίζει ότι ο Φούχτελ είναι ο Γερμανός τοποτηρητής που έγινε περιβόητος από τις δηλώσεις του για τους έλληνες εργαζόμενους και την αναγκαιότητα απόλυσής τους (τρεις έλληνες κάνουν έναν γερμανό)  και τις συλλήψεις που ακολούθησαν όταν εργαζόμενοι «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Θεσσαλονίκης!

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Η διοίκηση του ΚΑΠΕ, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. μας ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη,  15 Σεπτεμβρίου 2016, θα υποδεχτεί πολυμελή Γερμανική αντιπροσωπεία για θέματα ενεργειακών συνεταιρισμών, ψύξης – θέρμανσης, βιομάζας, οδοφωτισμών κλπ  και οργανώνει θεματικές ομάδες όπου θα συμμετέχουν και συνάδελφοι.  Τι το παράξενο, θα αναρωτιόταν κανείς, για έναν Οργανισμό, όπως το ΚΑΠΕ, που οι διεθνείς συνεργασίες του και ειδικά με τις Ευρωπαϊκές χώρες  είναι μέρος των δραστηριοτήτων του εδώ και 29 χρόνια;

Το καινοτόμο στοιχείο, εδώ, είναι ότι η συνάντηση αυτή γίνεται κατ’ επιθυμία της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», ενός νεοαποικιακού θεσμού γερμανικής εμπνεύσεως που προωθεί τα γερμανικά συμφέροντα σε πολλούς τομείς, όπως τη ενέργεια, τη αυτοδιοίκηση, τη νεολαία κλπ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας αυτής είναι ο επιτετραμμένος της Μέρκελ για την Ελλάδα, Γιόακιμ Φούχτελ.

Ο Γερμανός τοποτηρητής έγινε περιβόητος από τις δηλώσεις του για τους έλληνες εργαζόμενους και την αναγκαιότητα απόλυσής τους (τρεις έλληνες κάνουν έναν γερμανό)  και τις συλλήψεις που ακολούθησαν όταν εργαζόμενοι «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Θεσσαλονίκης!  Την ίδια περίοδο η νυν Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου αρνήθηκε τη συνεργασία μαζί τους. Επίσης, το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» τόνιζε, σε ανακοίνωσή του, ότι για την Ελληνογερμανική Συνέλευση  «…Στρατηγικός της στόχος είναι η περαιτέρω διείσδυσή της στην οικονομική, πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας μας και η λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, με δέλεαρ την παροχή «τεχνογνωσίας», «συμβουλών», «εκπαίδευσης» και άλλης βοήθειας….» και φυσικά να εξωραϊστεί η γερμανική πολιτική στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων…

Τι γυρεύει, λοιπόν, ο κύριος Φούχτελ στο ΚΑΠΕ; Τι γυρεύουν οι γερμανικές επιχειρήσεις που τον συνοδεύουν, όταν αντίστοιχες επιχειρηματικές προτάσεις κάποιων εξ’ αυτών έχουν καταρχήν απορριφθεί σε προηγούμενες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ; Μήπως το ΚΑΠΕ γίνει το όχημα για την άλωση και εκμετάλλευση προς όφελος του γερμανικού κεφαλαίου του ενεργειακού πλούτου της χώρας μας; Μήπως θέλουν το ΚΑΠΕ σε ρόλο dealer των επιχειρηματικών συμφερόντων τους;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΑΠΕ, αυτή ήταν η τοποθέτησή μας και αναπτύχθηκε μέρος των προβληματισμών μας.

"google ad"

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν: ποια η στόχευση μιας τέτοιας συνάντησης; Σε τι εξυπηρετείται το ΚΑΠΕ; Μήπως τέτοιες παρεμβάσεις εγκυμονούν τα χειρότερα; Μήπως εξυπηρετεί αυτούς που εποφθαλμιούν μέρος της δραστηριότητας και του ρόλου του ΚΑΠΕ;  Μήπως κάποιοι προσβλέπουν σε προσωπικό όφελος;

Εδώ και ενάμιση χρόνο βλέπουμε διάφορες εθνικές αντιπροσωπείες να επισκέπτονται το Κέντρο, συνάδελφοι να πρέπει να προετοιμάσουν τις επισκέψεις τόσο σε οργανωτικό όσο και τεχνικό επίπεδο, παράλληλα με την τρέχουσα δουλειά και διερωτόμαστε, ποια οφέλη έχουν προκύψει από όλες αυτές τις «επισκέψεις»;

Πιστεύουμε ότι η σημερινή Διοίκηση αντί να αναλώνει χρόνο μόνο σε δημόσιες σχέσεις και επαφές αμφιβόλου αποτελεσματικότητας θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα θεσμικά, οργανωτικά, επιχειρησιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη...

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για...