20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Ο Χάινς Ρίχτερ συνεχίζει να προκαλεί

Ημερομηνία:

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου και την αθώωσή του βγήκε και είπε τους γονείς μας και τους παππούδες μας μυθομανείς.

Δηλαδή τα εγκλήματα που έκαναν οι Ναζί είναι στην σφαίρα του Μύθου. Του απαντάμε και ‘μεις ότι όποιος δέχεται ως θρίαμβο του, το αποτέλεσμα δίκης που έγινε όχι επί ίσοις όροις κινείται στην σφαίρα της Θρασυδειλίας. Δέχτηκε θριαμβολογώντας αποτέλεσμα που βγήκε κατά την διάρκεια της απεργίας των Δικηγόρων χωρίς μάρτυρες και δικηγόρους απ’ την μεριά των μηνυόντων. Αυτό, εμείς οι μυθομανείς το λέμε θρασυδειλία. Όσο για τους Ακαδημαϊκούς που τον υπερασπίστηκαν ας μην κομπάζει γι’ αυτό.

Του γνωρίζομε ότι υπήρξαν Ακαδημαϊκοί που υπερασπίστηκαν, την Χούντα, βραβεύοντας τον μισητό Παπαδόπουλο. Υπάρχουν και σχετικά video. Εντρυφούν δυστυχώς αυτά τα συμπτώματα στην «Ντόπια Διανόηση» που έλεγε και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Του γνωρίζομε επίσης ότι πάντα υπήρχαν στην ιστορία μας Εφιάλτες και Νενέκοι. Ας διαβάσει την ιστορία μας να δει ποιος ήταν ο Εφιάλτης και πως τον τιμώρησε πρώτη, η ίδια του η μάννα. Και ποιος ήταν ο Νενέκος ο προσκυνημένος στους Τούρκους κατακτητές στην εποχή της Τουρκοκρατίας.

Πάντως, τον ερωτάμε: Είναι μυθομανείς και οι παγκόσμια εμβέλειας σκηνοθέτες που μιλούν για τα εγκλήματα των Ναζί και όχι των Λαών; Για να του φρεσκάρομε την μνήμη του προτείνομε να δει: «Ο Πιανίστας», «Η κλέφτρα βιβλίων», «Η πτώση του Χίτλερ» και άλλα πολλά βέβαια έργα. Αυτά είναι ξένων σκηνοθετών. Απ’ τα Ελληνικά έργα του προτείνομε να δει «Το νησί των Γενναίων» που αφορά την Κρήτη και τους «Ιπτάμενους Ιππότες».

Δεν του προτείνουμε να δει περισσότερα έργα μην πάθει κανένα εγκεφαλικό – είναι και μεγάλης ηλικίας- συνειδητοποιώντας τα εγκλήματα που έκανα οι γονείς του (γενικά οι γονείς τους, όχι ειδικά οι δικοί του) εναντίον της ανθρωπότητας.

Συνειδητοποιώντας τους ΜΥΘΟΥΣ με τους οποίους τους μεγάλωσαν για τον άγριο επεκτατικό πόλεμο εναντίον φιλήσυχων λαών. Που, αν και μορφωμένος δεν μπορεί να ξεχωρίσει έναν επεκτατικό πόλεμο από το δικαίωμα των λαών στην αντίσταση τους σ’ αυτόν και χωρίς ντροπή, χωρίς ίχνος μεταμέλειας, χωρίς ίχνος συνείδησης, τα εξισώνει.

Δεν εξισώνονται όλα κε Ρίχτερ και δεν σώζετε έτσι την φήμη της Γερμανίας. Η φήμη σώζεται μόνο με την μεταμέλεια και την συγνώμη για το κακό που έκαναν. Και όχι, με την παραχάραξη της Ιστορίας.
Έτσι, μόνο πληγές ξύνετε. Γιατί εμείς είμαστε στην πλειονότητά μας ένας λαός που συγχωρά, αλλά ποτέ δεν ξεχνά. Απ’ τα γραφόμενα του κου Ρίχτερ συμπεραίνω πως είναι φιλοναζί. Ίσως να μην είναι. Αυτός το ξέρει και οι συμπατριώτες του που γνωρίζουν το βίο του και τα έργα του. Αλλά και να μην είναι, είναι όμως ένας Γερμανός που προσπαθεί να μακιγιάρει την φήμη της Γερμανίας. Αυτοί που είναι πιο πολύ για φτύσιμο είναι οι δικοί μας οι Νενέκοι. Αυτοί, που ο Γερμανικός στρατός, στην οπισθοχώρηση, τους εκτελούσε – κάποιοι γλύτωσαν – .

Και ήταν η μόνη δίκαιη ΕΚΤΕΛΕΣΗ που έκαναν.

Υστερόγραφο: Κυρία Κατριβάνου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην συνείδησή σας ποιοι είναι οι Νενέκοι;

Ελένη Βανταράκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...