13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο ψυχίατρος Δ. Σούρας αποδομεί την υπεράσπιση Αναγνωστόπουλου: «Κτηνάνθρωπος. Δεν σκέφτηκε την πεθαμένη γυναίκα του, ο τυμβωρύχος, πήγε και της άφησε πάνω της το μωρό»

Ημερομηνία:

O ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας γκρέμισε τελείως την υπερασπιστική γραμμή που προσπαθεί να χτίσει η πλευρά του δολοφόνου της Καρολάιν.

Πριν καν παρουσιαστεί στον ανακριτή, η πλευρά του δολοφόνου της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, είχε ξεκινήσει την προσπάθεια να φτιάξει το προφίλ του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Να φύγει αυτό του εγκληματία και να μπει αυτό ενός ανθρώπου που παρασύρθηκε πάνω στην ένταση της στιγμής, ρίχνοντας στην 20χρονη κοπέλα όλη την ευθύνη για την ένταση που υπήρχε εκείνο το βράδυ στην μεζονέτα. Έστω και αν όλα τα στοιχεία δεν δείχνουν κάτι τέτοιο…

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιο «Ευτυχείτε» και με ένα τρομερό ξέσπασμα, αποδόμησε την υπερασπιστική γραμμή του 32χρονου πιλότου…

«Μπροστά σε όλους που προσπαθούν να βρουν πιπεράτα στιγμιότυπα για τον δράστη και να κάνουν επιφανειακές αναλύσεις, εγώ καταθέτω την ψυχιατρική γνώμη. Προετοιμασία, έγκλημα, τυμβωρυχία, βεβήλωση, ύβρη, θεατρικότητα, σκηνοθεσία, υπερέκθεση του μωρού, εναγκαλισμοί, δημοσιογράφοι, προσπάθεια εξαπάτηση των αρχών, της οικογένειας και της κοινής γνώμης. Ένα ατελείωτο παιχνίδι μίας μασκαρεμένης αλήθειας. Όλο αυτό λέγεται αντικοινωνική διαταραχή. Μη ψάχνετε να βρείτε από πίσω συνεργούς, απιστίες, οικονομικά οφέλη. Μπορεί και να υπάρχουν, αλλά ψάξτε να καταλάβετε τον δολοφόνο που ζει μαζί μας, που είναι στο σπίτι μας. Ψάξτε να βρείτε τον άνθρωπο που θα σας απειλήσει και δεν θα καταλάβετε τίποτα. Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος.

Αυτός ο κτηνάνθρωπος έκανε την εξής δήλωση “Έκανα τα πάντα με γνώμονα το παιδί μου. Είπε δηλαδή ότι η γυναίκα μου έφταιγε και άφησε να εννοηθεί ότι πιθανώς είναι άρρωστη”.

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν έχει ζητήσει. Δεν το θέλει και ο δικηγόρος του, διότι αν ζητούσε θα έβρισκε όλον τον ψυχιατρικό κόσμο εναντίον του. Ο λόγος είναι ότι κανένας σχιζοφρενής δεν μπορεί να κάνει αυτό που έκανε, διότι ο σχιζοφρενής δεν έχει κανονική σκέψη, έχει παραλήρημα, έχει θολό μυαλό, δεν μπορεί να προετοιμάσει και να σκηνοθετήσει. Είναι ένας άνθρωπος μπερδεμένος και δεν μπορεί να κάνει το έγκλημα όπως το έκανε ο συγκεκριμένος δολοφόνος. Ξέρετε ότι φώναζε τους αστυνομικούς συντάκτες και τους έλεγε τι να πούνε; Είχε καθημερινό αλισβερίσι για να προβάλλεται; Καταλαβαίνετε τι χειραγώγηση των ανθρώπων προσπάθησε να κάνει; Δεν σκέφτηκε την πεθαμένη γυναίκα του, ο τυμβωρύχος, πήγε και της άφησε πάνω της το μωρό. Ποιος άνθρωπος το κάνει αυτό το πράγμα; Είναι ένας κτηνάνθρωπος με όλον τον σεβασμό στα κτήνη.

Πάρα πολλοί λένε ότι είναι νάρκισσος. Και εγώ συμφωνώ, αλλά αυτό μας απασχολεί τώρα; Σκοτώνει ο νάρκισσος; Σκοτώνει ο ήρωας του κακού και ο διαμορφωμένος εν δυνάμει δολοφόνος. Το δυστύχημα είναι ότι δεν μας δίνει πάντα τα επαρκή στοιχεία για να τον καταλάβουμε και για αυτό υπάρχουν και θύματα».

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...