22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο 25χρονος γιος του εφοπλιστή στην Ικαρία μεταφέρθηκε με C-27 στην Αθήνα, ο 67χρονος μεροκαματιάρης από τη Ζάκυνθο πέθανε από κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Διαφορετική φαίνεται πως είναι η αντιμετώπιση πολιτών εν μέσω της επιδημίας, ανάλογα με την οικονομική τάξη που ανήκει ο καθένας, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες του Tvxs.gr για την υπόθεση του πρώτου κρούσματος που καταγράφηκε στην Ικαρία. Η ανακοίνωσή του κρούσματος σκόρπισε ανησυχία στο νησί λόγω του κινδύνου της διασποράς, οι λεπτομέρειες ωστόσο της υπόθεσης προκάλεσαν οργή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για 25χρονο, γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αγγλία. Παρά το γεγονός πως τις οδηγίες για μη μετακίνηση ο νεαρός αποφάσισε να ταξιδέψει από την Αθήνα στην Ικαρία και επιπλέον ουδέποτε τηρήθηκε η καραντίνα 14 ημερών, στην οποία όφειλε να μπει ως ταξιδιώτης από το εξωτερικό.

Ο νεαρός πήρε μάλιστα το πλοίο της γραμμής, στις 20 Μαρτίου, και έφτασε στην Ικαρία συνοδεία φίλων. Στο νησί παρουσίασε και τα πρώτα συμπτώματα με πυρετό. Και εδώ ξεκινάει το δεύτερο μέρος της εξοργιστικής αντιμετώπισης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Tvxs.gr η περίπτωση του 25χρονου ήταν το τυπικό περιστατικό, που ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγία για να «μείνει σπίτι».

Όμως σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει για τους υπόλοιπους πολίτες για τον νεαρό ξεκίνησε ολόκληρη επιχείρηση αεροδιακομιδής με C-27 μέσα σε ειδική κάψουλα, ώστε να φτάσει στην Αθήνα και το Θριάσιο για να εξεταστεί. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών λόγω των οδηγιών δεν καταφέρνουν να νοσηλευτούν και καλούνται να ξεπεράσουν τη νόσο μόνοι στο σπίτι χωρίς ιατρική περίθαλψη και χωρίς καν να έχουν κάνει το τεστ. Στα πιο τραγικά περιστατικά κάποιοι έχασαν τη μάχη.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως ενώ στην περίπτωση του 25χρονου υπήρξε και αεροδιακομιδή, ένα δεκαπενθήμερο νωρίτερα, όπως αποκάλυψε το Tvxs.gr, ένας 67χρονος στη Ζάκυνθο έφυγε από ζωή χτυπημένος από κοροναϊό, με τις αρχές να απορρίπτουν το αίτημα για διακομιδή στην Αθήνα λόγω αδυναμίας του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί εξαιτίας πολλών περιστατικών.

Οι ανεπάρκειες της πολιτείας «καλύπτονται» αν ανήκεις στην υψηλή οικονομική τάξη. Αν είσαι στην «ελίτ» όλα λειτουργούν ρολόι. «Αν είσαι απλώς θνητός μένεις στο σπίτι και πεθαίνεις», όπως έγραψε εξοργισμένη και η αδερφή της 41χρονης, που έφυγε από τη ζωή στην Καστοριά στο σπίτι της, καθώς παρά την επιδείνωση της υγείας της ούτε τεστ μπόρεσε να κάνει ούτε νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, αφού οι οδηγίες που της έδωσαν οι αρμόδιοι ήταν «να μείνει σπίτι».

Να σημειώσουμε ότι συνεχίζει να επικρατεί αναστάτωση στην Ικαρία για τον 25χρονο ο οποίος επέστρεψε από το Λονδίνο στην Αθήνα και ενώ ήταν θετικός στον κορωνοϊό αντί να μείνει σε καραντίνα επισκέφθηκε το νησί.

«Φαίνεται μια παιδική ανευθυνότητα γιατί το να φύγεις από το Λονδίνο, να έρθεις Αθήνα και εκεί καυτηριάζω εγώ από την πρώτη μέρα το γεγονός ότι δεν έγινε έλεγχος στο «Ελ. Βενιζέλος» σε αυτούς που έρχονται από το Λονδίνο», είπε ο αντιδήμαρχος Ραχών Ικαρίας Σ. Πολίτης μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Να κάτσει στο σπίτι του. Ήταν στις 12 του μηνός στην Αθήνα. Και 20 του μηνός να μπει στο καράβι και να κατευθυνθεί στην Ικαρία την παραμονή ακριβώς που είχαν δηλωθεί ότι είχαμε περιοριστικά μέτρα για την μετακίνηση των επιβατών από το λιμάνι του Πειραιά στα νησιά μας. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτό το πράγμα και στην πρώτη και στη δεύτερη περίπτωση, δικαιολογημένα ο δήμαρχός μας έχει πει ότι έχει νομική ευθύνη, ότι σε αυτό το πράγμα κάποια παράβαση του νόμου περί καραντίνας έχει κάνει ο νεαρός» είπε ο αντιδήμαρχος Ραχών Ικαρίας Σ. Πολίτης για τον νεαρό που είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς πολίτες.

«Εμένα με ειδοποίησε η μητέρα του από την Αθήνα το Σάββατο το απόγευμα για να πάω γιατί είχε έρθει το παιδί της από την Αθήνα και κρύωνε, το σπίτι ήταν κρύο και κρύωνε με την κοπέλα του. Δεν μου είπε κανείς ότι είχε έρθει από την Αγγλία», είπε ηλεκτρολόγος που πήγε στο σπίτι Ι. Βρούλος.. «Με το που μπήκα μέσα, πήγα με μάσκα και γάντια, με το που με είδε αυτός ότι φορούσα τη μάσκα τότε μόνο έσπευσε να βάλει και αυτός. Εξεπλάγην ότι φορούσα μάσκα. Και με το που μπήκα εγώ στο πάσο της κουζίνας είχε πάρα πολλά φάρμακα και αντισηπτικά. Ό,τι έπιανε αυτός, η κοπέλα του από πίσω (ερχόταν) κατευθείαν με ένα σπρέϊ και με ένα μαντηλάκι» λέει ο ηλεκτρολόγος Ι. Βρούλος.

«Έκανα ένα ατόπημα, αναγκάστηκα να βγάλω τα γάντια στο λεβητοστάσιο και τον θερμοστάτη», είπε ο κ. Βρούλος και συνέχισε λέγοντας ότι «την Τρίτη με πήρε από το Κέντρο Υγείας η γιατρός και μου είπε ότι ήρθα κατά 99,9% σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού»

«Πάνω από 10 άτομα έχουν έρθει σε επαφή μαζί του. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας στους χώρους που επισκέφτηκε και στις πλατείες των χωριών που πέρασε. Ήταν απερισκεψία του» είπε ο αντιδήμαρχος.

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ