26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Ο Aντώνης Μπαλωμενάκης για Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ, εκλογές, Μαρινόπουλο, προσφυγικό – Νέα συνάντηση βουλευτών Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ με Μουζάλα

Ημερομηνία:

Με σημερινή του ανάρτηση ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα κύρια σημεία συνέντευξης που έδωσε στην ΕΡΑ Χανίων. Μεταξύ των ειδήσεων που προκύπτουν είναι και η προγραμματισμένη συνάντηση βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το προσφυγικό στην Κρήτη.

Αναλυτικότερα, αναφέρει τα εξής ο βουλευτής Χανίων:

1.- Το θέμα ΓΕΩΡΓΙΟΥ/ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντικό είναι το ότι η αναιρετική απόφαση με την οποία ξανά παραπέμπεται o κ. Γεωργίου πιστοποιεί ότι το τελικό νούμερο 15,4% «ως πραγματικό περιστατικό» ήταν «ψευδές και τεχνηέντως διογκωμένο». Γνωρίζοντας τον τρόπο και τη διαδικασία εκφοράς μιας δικαστικής κρίσης, την προσοχή με την οποία παραθέτουν οι Δικαστές τις σχετικές διατυπώσεις, πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι η τεχνητή διόγκωση έχει πλήρως αποδειχθεί.

2.- Παρόλο που υπερασπιζόμαστε τον κανόνα ότι «ουδείς ένοχος εκτός εάν αυτό αποδειχθεί» τα γεγονότα βοούν και, ανεξαρτήτως ποιος ή ποιοι θα κριθούν ως υπαίτιοι, ως πολιτικό συμπέρασμα εξάγεται το ότι το «μαγείρεμα» των στοιχείων του 2009 υπήρξε καταλυτικό αίτιο για την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

3.- Να υπενθυμίσω δύο σημαντικά γεγονότα, πρώτον ότι ο Γεωργίου ήταν πριν αναλάβει την Ελληνική Στατιστική Αρχή υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, εξακολουθούσε δε και επί 4 μήνες μετά να διατηρεί αυτή την ιδιότητα, μάλιστα αποκρύπτοντάς το, γεγονός για το οποίο επίσης διώκεται. Και δεύτερον ότι ο αποβιώσας πρόσφατα συμπατριώτης μας Εμμ. Κοντοπυράκης είχε τότε δημοσίως καταγγείλει αφόρητες πιέσεις, όπως φυσικά και η κ. Γεωργαντά.

4.- Παρέμβαση της Κομισιόν: παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ» όπως εύστοχα σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Δηλαδή εκείνο που θεωρείται αυτονόητο π.χ. για την Γαλλία, να μην μπορεί η Κυβέρνηση να παρέμβει στη Δικαιοσύνη, δεν αναγνωρίζεται ως αυτονόητο προκειμένου για την Ελλάδα από την Κυβέρνηση της οποία ζητείται, άκομψα, να παρέμβει υπέρ του κ. Γεωργίου, πράγμα που ασφαλώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Φυσικά εκείνο που φοβούνται οι γραφειοκράτες της Ε.Ε. είναι να μην αποκαλυφθούν οι μεθοδεύσεις τους. Τα αποτελέσματα της χάλκευσης των στοιχείων από τους Γ. Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου- και του Γεωργίου, (ως πραγματικά και αποδεδειγμένα, όπως είπαμε, γεγονότα), δυστυχώς δεν αλλάζουν.

5.- Εκλογές: Ούτε ο κ. Μητσοτάκης -εάν του ζητηθεί να μιλήσει ειλικρινά- δεν πιστεύει βαθιά μέσα του ότι μπορεί να γίνουν εκλογές τώρα. Γιαυτό και η σχετική ρητορική της ΝΔ έχει εξατμιστεί, κυριολεκτικά. Οι πιο ανυπόμονοι τοποθετούν το νέο στοίχημα στην Άνοιξη με την -καθόλου κρυφή- προσδοκία να αποτύχει η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης». Φυσικά θα μείνουν με την προσδοκία και θα διαψευστούν όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις . Ιδιαίτερα άστοχη είναι η ιδέα πρόωρων εκλογών ακριβώς τώρα που όπως όλα δείχνουν αρχίζει -δειλά μεν (με δεδομένο ότι «τα θαύματα έρχονται στην ώρα τους») ορατά δε- μια πορεία αναθέρμανσης της οικονομίας. Ιδιαίτερα σημειώνω την δημιουργία ενός «Ταμείου Συμμετοχών» για την ενίσχυση των επενδύσεων, κυρίως, μικρομεσαίων επιχειρήσεων την οποία αποφάσισε πολύ πρόσφατα το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για τη συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση ή και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης της μικρομεσαίας επιχείρησης.

6.- Πιθανή εγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη: Προαναγγέλεται μια επίσκεψη των Κρητικών βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον Υπουργό κ. Μουζάλα -πιθανόν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας- με αντικείμενο την ειδικότερη ενημέρωσή σχετικά με τις λεπτομέρειες των σχεδιασμών που υπάρχουν.

7.- Μαρινόπουλος: Η Κυβέρνηση είχε νομικό περιθώριο να παρέμβει – μέσω της τριμερούς – μόνο στο σκέλος «προστασία των θέσεων εργασίας», όπως και έκανε, επιτυχώς. Το οικονομικό σκέλος είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής συμφωνίας των ενδιαφερομένων με τις τράπεζες. Φυσικά παραμένει ως σκάνδαλο η ευκολία με την οποία η οικογένεια Μαρινόπουλου εξήγαγε τεράστια ποσά στο εξωτερικό με τα οποία , όπως γράφτηκε αγόρασε νέες επιχειρήσεις και είναι κάτι που πρέπει να ελεγχθεί.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό...

Εκλέχθηκαν οι αντιπρόσωποι της ΕΛΜΕ Χανίων για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας για την...

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς στα Χανιά

O υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Νίκος Παππάς (πρώην διεθνής...

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...