15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Πάγο» από την Αυστρία στην άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ – Δε μπορεί να επιτευχθεί ούτε σε 10 χρόνια

Ημερομηνία:

Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ δεν μπορεί να επιτευχθεί «μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια», δήλωσε η υπουργός ΕΕ και Συντάγματος της Αυστρίας Καρολίν Έντσταντλερ μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλλενμπεργκ για το θέμα που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλλενμπεργκ προκάλεσε αντιδράσεις αφού πρότεινε στην Ουκρανία να εξετάσει διαφορετικούς τρόπους για να έρθει πιο κοντά στην ΕΕ εκτός από την ένταξη, μια κίνηση που ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι η Αυστρία λέει «όχι» στην ένταξη της Ουκρανίας.

Η Έντσταντλερ σχολίασε την κατάσταση, λέγοντας ότι η πλήρης ενταξιακή διαδικασία για την Ουκρανία θα είναι «μια μακρά διαδικασία προσαρμογής, η οποία σίγουρα δεν μπορεί να επιτευχθεί στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια», καθώς «ορισμένα κράτη στα Δυτικά Βαλκάνια περιμένουν εδώ και δεκαετίες το επόμενο βήμα». Δεν θα μπορούσε να υπάρξει διαδικασία fast-track για την Ουκρανία, πρόσθεσε.

«Αυτό που ο υπουργός Εξωτερικών [Σάλλενμπεργκ] ήθελε επίσης να θίξει με αυτό είναι ότι ίσως πρέπει επίσης να είστε δημιουργικοί στο πώς θα εισαγάγετε την Ουκρανία στις δυτικές αξίες», δήλωσε η Έντσταντλερ στο πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ. «Αυτό που προφανώς άκουσε η Ουκρανία ήταν ένα όχι στην ένταξη στην ΕΕ, κάτι που δεν εννοήθηκε και δεν είναι η θέση της Αυστρίας», πρόσθεσε.

Η Αυστρία είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής να προμηθεύσουν την Ουκρανία με όπλα, επιλέγοντας αντ’ αυτού να στηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα με ανθρωπιστική βοήθεια.

Μέχρι στιγμής, η χώρα έχει προμηθεύσει 10.000 κράνη, αλεξίσφαιρα και 100.000 λίτρα καυσίμων, ενώ έχει παράσχει βοήθεια ύψους 17,5 εκατομμυρίων ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό και άλλες ΜΚΟ. Η αυστριακή κυβέρνηση συνεισφέρει επίσης 10 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα βοήθειας της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...