14.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Πάνος Καμμένος από Ηράκλειο: “Ήμασταν οι ρυθμιστές της ανατροπής της μνημονιακής συγκυβέρνησης και θα είμαστε αύριο οι εγγυητές”

Ημερομηνία:

Από το Ηράκλειο και την Κρήτη συνολικά αποφάσισαν να ανοίξουν αλλά και να κλείσουν την προεκλογική εκστρατεία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Η Κρήτη μας τίμησε στις προηγούμενες εκλογές και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οφείλουν να τιμήσουν τον λαό της Κρήτης, ανοίγοντας και κλείνοντας την προεκλογική μας εκστρατεία από εδώ», τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι  στο Ηράκλειο ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος θέτοντας το διακύβευμα των εθνικών εκλογών σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ, υπογράμμισε ότι από τη μια πλευρά βρίσκονται τα κόμματα του μνημονίου υπό τις επιταγές της Μέρκελ και από την άλλη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που κράτησαν σταθερή γραμμή, έμειναν πιστοί στις θέσεις τους και ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Βενιζέλου και του Σαμαρά.

«Ανατρέψαμε την κυβέρνηση των μνημονίων. Παρά τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις εξαγορές, 12 βουλευτές ρίξαμε την κυβέρνηση. Είμασταν οι ρυθμιστές της ανατροπής της μνημονιακής συγκυβέρνησης και θα είμαστε αύριο οι εγγυητές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι θα συμμετέχουν σε μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση  με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην χώρα, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η κόκκινη γραμμή των ΑΝΕΛ είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. «Ζητάμε ψήφο από τον ελληνικό λαό για να μην είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να εγγυηθούν οι ΑΝΕΛ μια συγκυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα απαλλάξει τον ελληνικό λαό από τις μνημονιακές πολιτικές. Η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι για εμάς κόκκινη γραμμή», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης , έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου του youpress για το πόσο σταθερή και λειτουργική μπορεί να είναι μια κυβέρνηση, σε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις λόγω των μεγάλων ιδεολογικών διαφορών,  ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ρίξουν μια κυβέρνηση που θα αγγίξει εθνικά ζητήματα, όπως το ζήτημα της Θράκης, αλλά και θέματα ορθοδοξίας, όπως ο διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους.

Παρόλα αυτά, υπογράμμισε ότι οι αντιμνημονικές δυνάμεις οφείλουν να αφήσουν στην άκρη τις επιμέρους διαφορές και να πάνε ενωμένοι οι Έλληνες σε διαπραγμάτευση για το χρέος.

Την ίδια στιγμή για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν θα συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση με το Ποτάμι. Δεν θα συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση με τον Μπόμπολα».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι απειλεί τον ελληνικό λαό με την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ παράλληλα τον κατηγόρησε για κρυφή ατζέντα.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας απειλεί τον ελληνικό λαό. Δεν  μπορεί να μας βγάλει κανείς από το ευρώ. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη» είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Και πρόσθεσε: »Έρχονται δυσβάσταχτα μέτρα για τον λαό με το νέο μνημόνιο καταργούν την ιδιωτική περιουσία. Και το κρύβει από τον ελληνικό λαό ο κ. Σαμαράς».

Τέλος ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ για το θέμα των ψηφοδελτίων στο νομό Ηρακλείου υποστήριξε ότι έχουν ενδιαφερθεί περισσότερα από 18 άτομα, που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για την «απώλεια Μπαμιεδάκη», είπε:  »Μόνος του έθεσε τον εαυτό του εκτός ΑΝΕΛ. Ο ίδιος έχει απωλέσει την ιδιότητα του βουλευτού. Είναι και κουμπάρος μου, λυπάμαι, έχασε την έδρα»

youpress.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...