15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Πάντα φαίνεται αδύνατο μέχρι να γίνει»: Η ΕΛΜΕ Χανίων για τη νίκη των κινητοποιήσεων στο σχολικό συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ – 5ου Γυμνασίου Χανίων

Ημερομηνία:

Με κειμενό της η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρεται στην ικανοποίηση των αιτημάτων της εκπαιδευτικης κοινότητας του 5ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ Χανιων ενάντια στη μετατροπή του δρόμου δίπλα στα σχολεία τους σε είσοδο/έξοδο τριών  πάρκινγκ ξενοδοχείων και συγκροτήματος κατοικιών ενώ ταυτόχρονα απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης στις 10 το πρωι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς:

Όταν κάποιοι καθηγητές και γονείς του 5ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ ξεκινούσαν την προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τη μετατροπή του δρόμου δίπλα στα σχολεία τους σε είσοδο/έξοδο τριών  πάρκινγκ ξενοδοχείων και συγκροτήματος κατοικιών, πολλοί πίστευαν ότι «τίποτα δε γίνεται», «ο επενδυτής είναι νόμιμος», «δε μπορεί να λέμε όχι στις επενδύσεις» κλπ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωνε ότι «ο σχεδιασμός δεν θα επιβαρύνει την πρόσβαση των μαθητών» ενώ οι Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Κυκλοφοριακού γνωμοδότησαν θετικά για τη μετατροπή του δρόμου. Αλήθεια, ποια μέλη ποιων παρατάξεων υπερψήφισαν;

Η εκπαιδευτική κοινότητα όμως, δεν το έβαλε κάτω. Οργάνωσε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή γιορτή – κινητοποίηση της Τρίτης 1/6. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έδειξαν ότι η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, της πόλης και του περιβάλλοντος δεν είναι λογύδρια επισήμων αλλά πράξεις, δράσεις απλών ανθρώπων. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί δίδαξαν στα παιδιά το μεγάλο μάθημα του αγώνα και της διεκδίκησης, τη μεγάλη αλήθεια πως το δίκιο σου το κατακτάς, δεν σου χαρίζεται.

Αλλά όλοι πρέπει να διδαχτούμε απ’ αυτή την ιστορία. Γιατί εν τέλει παρά τη θετική εξέλιξη που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, τα σχολεία θα περικυκλωθούν από τεράστια τσιμεντένια μπλοκ δυτικά και ανατολικά. Οι ευθύνες γι αυτό πάνε πολλά χρόνια και πολλές δημοτικές αρχές πίσω. Κι η δημοτική αρχή, η εκάστοτε δημοτική αρχή πρέπει να δείχνει εμπιστοσύνη και να στηρίζεται στη λαϊκή πρωτοβουλία κι όχι να επαναλαμβάνει μονότονα το «δεν είναι αρμοδιότητά μου», «δεν περνά από το χέρι μου» κλπ

Τελικά ο επενδυτής, προφανώς για να αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις, άλλαξε τα σχέδια του για τις εισόδους και εξόδους των πάρκινγκ και ο δρόμος θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα σχολεία.

Η ΕΛΜΕ Χανίων, από την πρώτη στιγμή, στήριξε το δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Οι προσπάθειές μας  για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και της πόλης συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν νίκες χωρίς αγώνες!

Όλοι/ες στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 10/6, συλλαλητήριο 10:00πμ πλ. Αγοράς

Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο – τις συλλογικές συμβάσεις – τα συνδικάτα – τις κατακτήσεις μας!

Μόρφωση – Υγεία – Σταθερή και Μόνιμη Εργασία – Δημοκρατικά Δικαιώματα – Δημόσια αγαθά για όλους!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...